Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Претресом пронађено 31,3 грама марихуане

| И.Сарајево | Уторак, 19. јул 2011.

Полицијски службеници Полицијске станице Вишеград,  18.07.2011. године, у мјесту Душће, лишили су слободе Д.С. (1961), због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Недозвољена производња и промет опојних дрога.

Оперативним радом на терену, радници криминалистичке полиције су дошли до сазнања да је наведеног дана именовани продао одређену количину опојне дроге  „марихуана“ лицу Д.С.(1985). Због постојања основа сумње да је извршена купопродаја марихуане, полицијски службеници су у Козачкој улици покушали зауставити мотоцикл којим је управљао Д.С., конзумент опојне дроге. Приликом заустављања, именовани је убрзао кретање мотоциклом, и у Улици Светог Саве одбацио предмет бијеле боје и зауставио се. Након активног физичког отпора лишен  је слободе и приведен у службене просторије гдје је током криминалистичке обраде признао да је прогутао садржај поменутог одбаченог пакетића који је купио од Д.С.

По овлаштењу дежурног тужиоца и наредбе судије за претходни поступак Основног суда Вишеград, извршен је претрес стана и других просторија које користи Д.С.(лице које је продало опојну дрогу и повратник у вршењу ових кривичних дјела), те пронађено и одузето осам пакетића са садржајем суве зељасте материје која асоцира на опојну дрогу марихуану). Отварањем и вагањем пронађене материје утврђено је да се ради о 31,3 грама марихуане.