Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Откривена група која је вршила крађе возила на подручју И.Сарајева

| Источно Сарајево | Четвртак, 15. септембар 2011.

Полицијски службеници Полицијске станице Источно Сарајево, 14.09.2011. године, око 18,00 часова, лишили су слободе И.П. и Д.Ц., обојица настањни у Палама, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело Тешка крађа, члан 232. став 4. КЗ РС (удруживање више лица ради вршења кривичних дјела).

Радећи на расвјетљавању више кривичних дјела отуђења ПМВ-а на подручју Источног Сарајева, оперативним радом на терену радници криминалистичке полиције су дошли до сазнања да се у везу са извршењем ових кривичних дјела могу довести лица И.П.,С.Ђ., М.Ц. и један шеснаестогодишњи малољетник. Током криминалистичке обраде И.П. и М.Ц. су признали да су 07/08.09. ове године на подручју Источног Сарајева, отуђили ПМВ „ГолфА2“, те да су у извршењу овог кривичног дјела учествовали и П.П. и поменути малољетник, који тренутно нису доступни органима гоњења. Према прикупљеним информацијама, одређен број возила је даље препродаван лицу Д.Ц. из Пала. У службеним просторијама полицијске станице именовани је током криминалистичке обраде признао да је од наведених лица куповао возила, те да их је одвозио у гаражу која се налази на његовом породичном имању у селу Горовићи, расклапао их  и продавао у дијеловима.

На основу наредбе Основног суда Источно Сарајево, полицијски службеници ЦЈБ Источно Сарајево и Пале, извршили су претрес стана, власништво именованог, као и породичне куће и помоћних објеката у селу Горовићи.

Претресом је пронађена већа количина дијелова за возила (21 предње и задње сједиште, седам тапацираних врата, пнеуматици, блатобрани, карамболке, вјетробранска стакла, инструмент табле, кедери, предње маске, мотори, мјењачи...). Поред наведених предмета пронађена је и мања количина ватреног оружја.

Против свих наведених лица, у току дана, надлежном тужилаштву ће бити поднесени одговарајући извјештаји.

У претходних осам мјесеци на подручју ЦЈБ Источно Сарајево отуђено је 13 ПМВ-а, од којих су два пронађена запаљена на подручју Кантона Сарајево.