Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Акција и апел: „Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Бањалука | Петак, 03. септембар 2010.

У склопу реализације традиционалних активности МУП-а РС поводом почетка школске године са циљем заштите учесника у саобраћају, посебно прешколског и раног школског узраства, МУП РС у сарадњи са Ауто мото савезом РС, израдио је едукативни материјал-летке намијењене возачима, родитељима, а дјеци-учесницима у саобраћају и свјетлоодбојне прслуке.

Припадници свих Полицијских станица на подручју ЦЈБ Бања Лука, у понедељак, 06. септембра 2010.године, започеће подјелу промотивних летака намијењених возачима под називом „Возачи-опрезно почела је школска година“ и родитељима под називом „Родитељи јесте  ли свјесни своје одговорности“ са циљем да исти својим понашањем у саобраћају дају добар примјер и на тај начин допринесу безбједности у саобраћају. Дјеци-учесницима у саобраћају биће подијељени леци под називом „Безбједне и опасне  радње у саобраћају“ израђен у форми школског распореда часова“ и један број свјетлоодбојних  прслука.

У наредном периоду планирана су и традиционална предавања из области безбједности учесника у саобраћају, намијењена најмлађим учесницима у саобраћају, као и појачане активности полиције у зонама свих васпитно-школских установа. Ова акција само је један од начина на који припадници полиције поново апелују и подсјећају  возаче да кретање свога возила прилагоде потребама дјеце на путу, а родитеље на удио њихове одговорности у безбједном кретању дјеце у саобраћају.

Тачно вријеме и локације подјеле летака, као и све потребне информације  о поменутим активностима у оквиру ове акције, медијске куће могу  добити од командира надлежних Полицијских станица.