Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Здравствено стање повријеђеног полицајца и даље неизвјесно

| Бањалука | Петак, 17. август 2012.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао је да постоји одређени напредак у опоравку повријеђеног полицајца Дражена Моћића, мада је његово стање и даље озбиљно. Он је захвалио особљу Клинике за неурохирургију Клиничког центра Бањалука на пожртвовању које улаже у Моћићев опоравак.
"МУП РС спреман је да помогне Моћићу, као и сваком полицајцу Републике Српске када се нађе у оваквим околностима“, рекао је министер Чађо након што је посјетио повријеђеног полицајца у Клиници за неурохирургију Клиничког центра Бањалука.
Он је навео да га је начелница Клинике за неурохирургију Клиничког центра Бањалука Весна Иванишевић детаљно упознала са лијечењем Моћића.
Иванишевићева је рекла да је здравствено стање повређеног полицајца и даље тешко и озбиљно. "У оваквом стању још може доћи до извјесних компликација и ми смо ту да то предуприједимо“, рекла је она.
Према њеним ријечима,Моћић је у некој врсти бесвјесног стања из којег полако излази. "Он није у вербалној комуникацији, али неким другим начинима даје до знања да ли нас разумије или не", објаснила је Иванишевићева.
Она је подсјетила да је Моћић 24.јула примљен на Клинику за интензивну његу КЦ Бањалука у стању дубоке мождане коме са тешким повредама главе и мозга, а након што је скинут са апарата за вјештачко дисање смјештен је у Клинику за неурохирургију.
Дражен Моћић тешко је повријеђен у саобраћајној несрећи 24. јула када се полицијски аутомобил, који је био у пратњи навијача Фудбалског клуба "Марибор", код Дервенте сударио са теретним возилом.
Према подацима МУП-а, у Републици Српској ове године су 22 полицајца повријеђена приликом вршења службене дужности.