Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Резултати акције акција појачане контроле учесника у саобраћају с акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила ''

| Бијељина | Понедељак, 20. август 2012.

Центар јавне безбједности Бијељина је у периоду од 14.08. до 19.08.2012. године у циљу смањења  броја саобраћајних незгода на станичном подручју, спровео појачану контролу учесника у саобраћају усмјерену на санкционисање недозвољене брзине кретања моторних возила.

Носиоци наведене активности на подручју Центра јавне безбједности Бијељина су припадници ПС за БС Бијељина и ПС за БС Зворник.

Припадници ПС за БС Бијељина наведене активности спровели су заједно са ПС Угљевик и ПС Лопаре, док су припадници ПС за БС Зворник активности спровели са                            ПС Власеница, ПС Братунац, ПС Сребреница и ПС Милићи.

У току наведених активности у акцији је било укључено  и возило са видео надзором. За време провођења активности издато је укупно 753 прекршајна налога, од тога 689 налога је издато по тематици акције ( брзина и непрописно пертицање), док су 64 налога издата по осталим прекршајима.  

                      Од стране полицијских службеника који су за време спровођења акције били ангажовани  на возилу са видео надзором издато је 36 прекршајних налога, од тога 29 налога због прекорачења дозвољене брзине, 6 налога због недозвољеног претицања и 1 прекршајни налог због осталих прекршаја који су починили учесници у саобраћају.

                      У циљу унапређења стања безбједности саобраћаја на подручју Центра јавне безбједности Бијељина полицијски службеници ће у наредном периоду појачати активности на контролу учесника у саобраћају и санкционисању прекршаја који су најчешћи узрок дешавања саобраћајних незгода са последицама по лица.