Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Сутра, 19.10.2011.године, са почетком у 12,00 часова, у Центру јавне безбједности Бањалука (Велика сала) одржаће се редовна конференција за представнике медија, на којој ће начелник Центра Дарко Ћулум са сарадницима презентовати резултате рада за девет мјесеци 2011.године. Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.

| Бањалука | Уторак, 18. октобар 2011. | Опширније


У  оквиру акције „Возачи трактора и запрежних возила, безбједно учествујте у саобраћају“, коју проводи МУП РС у сарадњи са АМС РС, припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Источно Сарајево, током ове седмице вршиће подјелу летака већини учесника у саобраћају, а нарочито возачима трактора и пољопривредних машина. Провођење ове превентивно – репресивне акције пратиће и представници АМС РС који ће дијелити летке са упутствима и законским обавезама приликом кретања ових учесника у саобраћају. Истраживања су показала да су чест узрок саобраћајних незгода у којима учествују наведена возила, неисправни свјетлосно сигнални уређаји и свјетла за означавање возила. Наведену акцију проводиће Полицијске станице за безбједност саобраћаја И.Сарајево, Фоча, Вишеград и Соколац. На подручју ЦЈБ И.Сарајево, од почетка ове године догодиле су се три саобраћајне незгоде у којима су учествовала поменута возила, од којих једна са смртно страдалим лицем.   Позивамо медије да пропрате ову акцију. За све детаљније информације обратити се командирима ПС за БС.                 

| Источно Сарајево | Уторак, 18. октобар 2011. | Опширније


      У оквиру кампање Владе Републике Српске која је посвећена промоцији борбе против високотехнолошког криминала „Неко вреба преко веба“ у Требињу 19. октобра 2011. године одржаће се округли сто на тему „Бебједност и заштита дјеце на интернету“     О овој теми говориће представници Владе РС, Одјељења за спречавање високотехнолошког криминала Министарства унутрашњих послова РС, Агенције за информационо друштво РС и Омбудсман за дјецу РС     Округли сто одржаће се у сали за сједнице Скупштине општине Требиње са почетком у 11 часова, а изјаве за новинаре планиране за 12,30 часова.     Представници медија позвани су да узму учешће на овом округлом столу.    

| Требиње | Уторак, 18. октобар 2011. | Опширније


Сутра, 18.10.2011. године, с почетком у 13,00 часова, у сједишту Центра јавне безбједности Источно Сарајево, у Палама, биће одржана редовна Прес конференција, на којој ће бити презентован извјештај о раду Центра за првих девет мјесеци ове године. Новинарима ће се обратити  замјеник начелника Центра Раденко Васиљевић и начелник Сектора униформисане полиције Бранимир Шеховац. Позивамо медије да присуствују  наведеној прес – конференцији.

| Источно Сарајево | Понедjељак, 17. октобар 2011. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и амбасадор Краљевине Шпаније Алејандро Алваргонзалес Сан Мартин отвориће сутра, 18. октобра 2011. године у 9,30 часова семинар „Правни оквир Европске уније и најбоља пракса приликом управљања јавном безбједношћу“ који ће се одржати у конференцијској сали Административног центра Владе РС.       Дводневни семинар, МУП РС организује уз подршку TAIEX-а, Техничког иструмента Европске уније, а осим представника МУП РС, учествују и представници полицијских агенција и тужилаштва у земљи, те представници министарстава унутрашњих послова Србије, Црне Горе и Македоније и Министарства правде Хрватске.        Полицијски стручњаци из Шпаније говориће о борби против организованог криминала у ЕУ и њеном окружењу, терористичким пријетњама, контроли граница ЕУ, међународној полицијској сарадњи и др.       Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак семинара, а конференција за новинаре одржаће се у 10 часова у Прес центру Владе РС.  

| Бањалука | Понедjељак, 17. октобар 2011. | Опширније


На подручју Центра јавне безбједности  Требиње, у периоду од 17-23.10.2011.године, с циљем превенције  саобраћајних незгода у којима су учесници  трактори и запрежна возила, полицијски службеници провешће превентивно репресивну акцију под називом «Возачи трактора и запрежних возила, безбједно учествујете у саобраћају». Ова акција се проводи на цијелом подручју Републике Српске а у њој ће, са полицијским службеницима, учествовати и представници локалних ауто-мото друштава, који ће учесницима у саобраћају дијелити летке. Анализа начина настанка саобраћајних незгода у којима су учествовали возачи трактора и запрежних возила  показују да велики број ових возила у саобраћају учествује са неисправним свјетлосно-сигналним уређајима и свјетлима за означавање возила. У првих девет мјесеци ове године, на подручју ЦЈБ Требиње,  није било саобраћајних незгода са смртно страдалим или повријеђеним возачима трактора и запрежних возила.

| Требиње | Понедjељак, 17. октобар 2011. | Опширније