Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Поводом обиљежавања Недеље дјетета, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује данас, 8. октобра 2010. године у 13,30 часова Дан отворених врата Полицијске академије (Булевару Војводе Живојина Мишића 10А) за ученике Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Бањалуке. Циљ овог догађаја је да се ученици упознају са начином школовања будућих полицајаца, али прије свега да се полиција прибилижи дјеци школског узраста и да се створи неопходно повјерење младих у полицију. Позивају се медији да пропрате овај догађај.  

| Бањалука | Петак, 08. октобар 2010. | Опширније


    Центар јавне безбједности Источно Сарајево организује сутра, 7. октобра 2010. године предавања за ученике у основним школама у Источном Сарајеву на тему „Едукација дјеце и одраслих о опасностима које вребају на интернету“.     Циљ ових предавања је да се дјеца упознају са потенцијалним опасностима на интернету, нарочито на друштвеним мрежама попут „Фејсбука“ или „Твитера“, али и начинима како да се заштите од истих.       Предавања ће се одржати: -         12,00 часова у ОШ“Јован Дучић“, Касиндо; -         12,45 часова у ОШ“Свети Сава“, И. Илиџа; -         13,45  часова у ОШ“Петар Петровић Његош“, Источно Ново Сарајево.         Позивају се медији да пропрате овај догађај.

| И.Сарајево | Сриједа, 06. октобар 2010. | Опширније


   Министарство унутрашњих послова Републике Српске представиће сутра, 02.октобра  2010. године у 10 часова нову, савремено опремљену локацију за издавање личних докумената и регистрацију моторних возила у Бањалуци.    Презентацији нове локације која је смјештена у просторијама Центра јавне безбједности Бањалука, присуствоваће министар унутрашњих послова Станислав Чађо и директор полиције Гојко Васић.    С обзиром  да ће због одржавања општих избора све локације за издавање личних докумената радити за викенд (2. и 3. октобар) како би се грађанима могло обезбједити издавање потребних докумената за гласање, грађани Бањалуке ће од сутра све потребне документе вадити на новој локацији.     Стара локација за издавање личних докумената која је смјештена у згради Медицинске електронике од сутра престаје са радом.  

| Бањалука | Петак, 01. октобар 2010. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој организује сутра, 1. октобра 2010. године предавања за ученике у основним школама у Добоју на тему „Едукација дјеце и одраслих о опасностима које вребају на интернету“.     Циљ ових предавања је да се дјеца упознају са потенцијалним опасностима на интеренту, нарочито на друштвеним мрежама попут „Фејсбука“ или „Твитера“, али и начинима како да се заштите од истих.     Предавања ће се одржати: -         11,00 часова у ОШ“Вук Караџић“ -         12,30 часова у ОШ“Доситеј Обрадовић“ -         13,30 часова у ОШ“Свети Сава“.       Позивају се медији да пропрате овај догађај.    

| Добој | Четвртак, 30. септембар 2010. | Опширније


У склопу реализације традиционалних активности МУП-а РС поводом почетка школске године са циљем заштите учесника у саобраћају, посебно дјеце предшколског и раног школског узраства, припадници свих полицијских станица на подручју ЦЈБ Бања Лука започели су са реализацијом традиционалних предавања из области безбједности у саобраћају намијењених најмлађим учесницима у саобраћају, а упоредо је у току и наставак реализације пројекта ЦЈБ Бања Лука под називом „Превенција малољетничке делинквенције у школама“. Припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја Градишка, Приједор и Прњавор са едукативним предавањима из области безбједности дјеце у саобраћају започеће сутра, 29.септембра 2010.године, и то: -          ПС Градишка са почетком у 12:00 и  13:00 часова у ОШ „Свети Сава“, подручно одјељење Дубраве, општина Градишка; -          ПС Приједор са почетком у 09:30 часова у ОШ „Десанка Максимовић“ и 11:30 у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Приједору; -           ПС Прњавор са почетком 09:10 часова у ОШ „Бранко Ћопић“ у Прњавору и у дјечијем вртићу „Наша радост“ са почетком 10:00 часова. Том приликом, дјеци-учесницима у саобраћају  биће подијељен и промотивни материјал  (флуоресцентне тракице и флуоресцентни прслуци) који омогућавају да дјеца приликом кретања коловозом у вечерњим или ноћним часовима благовремено буду уочена од стране возача и на тај начин допринесе њиховој безбједности у саобраћају. Просторије ПС Градишка су данас, 28.септембра 2010.године, отворене за све основце са подручја општине Градишка, а исти ће приликом организованих посјета присуствовати тематском предавању под називом „Превенција малољетничке делинквенције у школама“, у оквиру којег су предвиђене и подтеме о пределиквентом понашању, појму, облицима, узроцима и превенцији насиља на школским приредбама, малољетници и Јавни ред и мир, малољетници и оружје, малољетници и коцкање, те заштита од деликвентног понашања.  Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима подрже и подстакну заједницу у едуковању и заштити најмлађих учесника у саобраћају, те превенцији малољетничког преступништва.

| Бања Лука | Уторак, 28. септембар 2010. | Опширније


У четвртак, 30.09.2010.године, у 10,00 часова, у просторијама ПС Билећа одржат ће се састанак руководних радника ПС Билећа  са предсједником ловачког удружења «Видуша» Кисић Драганом,  као и  управником ловишта  Вујовић Веселином.

| Требиње | Сриједа, 29. септембар 2010. | Опширније