Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


С циљем повећања безбједности учесника у саобраћају, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Требиње и Полицијске станице за безбједност саобраћаја Гацко, од 16-30.06.2010.године, на подручју дјеловања ЦЈБ Требиње, проводе превентивну активност с акцентом на техничку исправност возила. Дио ове превентивне активности односи се на подјелу летака-флајера под називом «Да ли возите технички исправно возило, провјерите» Промотивни материјал, односно наведени флајери израђени су сарадњом МУП-а Републике Српске и АМС Републике Српске и припадници полицијских станица за безбједност саобраћаја дијеле их учеснивима у саобраћају на подручју Републике Српске. Сви заинтересовани новинари могу сутра, 24.06.2010.године, од 10-12,00 часова, пропратити ову активност, у улици Требињских бригада, у Требињу, и добити изјаву од представника Полицијске станице за безбједност саобраћаја Требиње.

| Требиње | Сриједа, 23. јун 2010. | Опширније


Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС Гојко Васић заједно са предсједником Комисије за спречавање злоупотребе наркотичких средстава у Влади РС доктором Миланом Латиновићем и начелником Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бања Лука Недељком Лубуром, одржаће сутра 24.06.2010. године конференцију за новинаре у згради МУП-а РС ( Велика сала). Тема конференције биће Међународни дан борбе против наркоманије ( 26. јун ) као и презентација резултата остварених у 2010. години. Конфренција ће бити одржана у 10 часова.

| Бања Лука | Сриједа, 23. јун 2010. | Опширније


ЦЈБ Бијељина у оквиру активности МУП РС који је покренуо акцију ''Да ли возите технички исправно возило – Провјерите'', а све у циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима и заштите учесника у сабраћају, у сриједу 23.06.2010. године у 10,00 часова у сарадњи са Ауто-мото савезом РС у мјесту Љељенча, општина Бијељина вршити контролу исправности возила. У оквиру ове акције израђен је едукативни летак који ће бити подјељен возачима и информисати возаче у циљу отклањања недостатака на возилима. Ове активности могу пропратити медији и добити све потребне информације о акцији и циљевима акције.

| Бијељина | Уторак, 22. јун 2010. | Опширније


У циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима Републике Српске и заштите учесника у саобраћају, Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске, покренуло је акцију техничке исправности возила. С тим у вези, на подручју Центра јавне безбједности Источно Сарајево, почела је акција “Да ли возите технички исправно возило – провјерите!", која укључује подјелу флајера возачима током редовне саобраћајне контроле. Акција ће се проводити до 30. јуна ове године, а њен циљ је да информише возаче о стању и евентуалним недостацима и кваровима на њиховим возилима. У оквиру ове акције проводе се и активности појачане контроле техничке исправности аутобуса који ће се упућивати на ванредни технички преглед. Позивамо медије да пропрате наведене активности полиције и на тај начин допринесу реализацији ове акције и информишу јавност о њеном провођењу. Изјаве договорити са портпаролом или командирима саобраћајне полиције.

| И.Сарајево | Понедjељак, 21. јун 2010. | Опширније


У циљу повећаног нивоа безбједности саобраћаја и подизања свијести возача о безбједносном значају управљања технички исправним возилом, ЦЈБ Добој проводи акцију под називом „Да ли возите технички исправно возило - провјерите“, коју заједнички организују МУП РС и АМС РС. Током акције, у редовној контроли саобраћаја, припадници надлежних полицијских станица дијелиће флајере који возаче подсјећају да провјере техничку исправност возила прије кретања на годишњи одмор и дужа путовања, те летак под називом „Бонтон за возаче“. Радници надлежних АМД вршиће визуелни преглед аутобуса, путничких и теретних возила и возаче информисати о стању и евентуалним недостацима на возилу, а мањи кварови биће отклањани на лицу мјеста (кварови на свјетлосним сигналним уређајима, стању пнеуматика и др.). Акција је започела 16. јуна и трајаће до 30 јуна текуће године. Наведене активности медији могу пропратиити на сљедећим локацијама: - у уторак, 22.06.2010. године у 09,00 часова у Улици „Пут Српских добровољаца“ у Шамцу, - у сриједу, 23.06.2010. у 09,00 часова у Книнској улици у Дервенти код зграде АМД Дервента, - у четвртак, 24.06.2010. године у 11,00 часова у Улици „Николе Тесле“ у Добоју, код Станице за технички преглед возила „Јахорина“ ДОО. Позивамо новинаре да медијски пропрате и подрже наведену акцију. Изјаве за медије даће командири надлежних Полицијских станица за безбједност саобраћаја, на наведеним локацијама.

| Добој | Понедjељак, 21. јун 2010. | Опширније


На иницијативу Полицијске станице Чајниче, данас, 17.06.2010. године, са почетком у 11,00 сати, у сали скупштине општине Чајниче, биће одржан Форум за безбједност грађана на коме ће осим командира полицијске станице и других предтавника полиције, учествовати и предсједник Форума, те представници општине, образовних институција, комуналне полиције и приватног сектора. На Форуму ће бити анализирана безбједносна ситуација у протеклом периоду, проблеми са којима се сусрећу грађани ове општине, мјере обезбјеђења по питању одржавања разних скупова, те друга битна питања. Позивамо медије да пропрате наведени Форум.

| Бања Лука | Четвртак, 17. јун 2010. | Опширније