Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У склопу реализације традиционалних активности МУП-а РС поводом почетка школске године са циљем заштите учесника у саобраћају, посебно дјеце предшколског и раног школског узраства, припадници свих полицијских станица на подручју ЦЈБ Бања Лука започели су са реализацијом традиционалних предавања из области безбједности у саобраћају намијењених најмлађим учесницима у саобраћају, а упоредо је у току и наставак реализације пројекта ЦЈБ Бања Лука под називом „Превенција малољетничке делинквенције у школама“. Припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја Градишка, Приједор и Прњавор са едукативним предавањима из области безбједности дјеце у саобраћају започеће сутра, 29.септембра 2010.године, и то: -          ПС Градишка са почетком у 12:00 и  13:00 часова у ОШ „Свети Сава“, подручно одјељење Дубраве, општина Градишка; -          ПС Приједор са почетком у 09:30 часова у ОШ „Десанка Максимовић“ и 11:30 у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Приједору; -           ПС Прњавор са почетком 09:10 часова у ОШ „Бранко Ћопић“ у Прњавору и у дјечијем вртићу „Наша радост“ са почетком 10:00 часова. Том приликом, дјеци-учесницима у саобраћају  биће подијељен и промотивни материјал  (флуоресцентне тракице и флуоресцентни прслуци) који омогућавају да дјеца приликом кретања коловозом у вечерњим или ноћним часовима благовремено буду уочена од стране возача и на тај начин допринесе њиховој безбједности у саобраћају. Просторије ПС Градишка су данас, 28.септембра 2010.године, отворене за све основце са подручја општине Градишка, а исти ће приликом организованих посјета присуствовати тематском предавању под називом „Превенција малољетничке делинквенције у школама“, у оквиру којег су предвиђене и подтеме о пределиквентом понашању, појму, облицима, узроцима и превенцији насиља на школским приредбама, малољетници и Јавни ред и мир, малољетници и оружје, малољетници и коцкање, те заштита од деликвентног понашања.  Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима подрже и подстакну заједницу у едуковању и заштити најмлађих учесника у саобраћају, те превенцији малољетничког преступништва.

| Бања Лука | Уторак, 28. септембар 2010. | Опширније


У четвртак, 30.09.2010.године, у 10,00 часова, у просторијама ПС Билећа одржат ће се састанак руководних радника ПС Билећа  са предсједником ловачког удружења «Видуша» Кисић Драганом,  као и  управником ловишта  Вујовић Веселином.

| Требиње | Сриједа, 29. септембар 2010. | Опширније


У оквиру реализације пројекта „Заштитимо дјецу у саобраћају“ који се проводи током мјесеца септембра,  дана  27.09.2010. године, са почетком у 10,30 часова, у СШЦ „28. јуни“, биће одржано предавање на тему „Едукација дјеце средњошколског узраста из области безбједности саобраћаја на путевима, са освртом на посљедице саобраћајних несрећа“. Планирано је да наведено предавање за ученике од првог до четвртог разреда средњих школа, буде извршено у свим средњим школама на подручју Града Источно Сарајево. Пројекат ће реализовати командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево Саша Витковић и секретар АМД Источно Сарајево, уз помоћ и сарадњу директора и професора средњих школа са подручја Града Источно Сарајево.   Позивамо медије да пропрате наведене активности. Изјаве договорити са портпаролом или командиром саобраћајне полиције.

| И.Сарајево | Петак, 24. септембар 2010. | Опширније


Министарство унутрашњих послова Републике Српске представиће сутра, 23. септембра 2010. године у 12 часова модернизовани Дежурни оперативни центар који ће убудуће моћи не само да учествује, већ и да командује акцијама припадника МУП РС и који ће бити увезан са Републичком управом цивилне заштите. Овом приликом, представницима медија биће представљена и нова интернет страница МУП РС и нови сервиси који су намјењени грађанима. Презентацији ће присуствовати министар Станислав Чађо и директор полиције Гојко Васић. Дежурни оперативни центар МУП РС смјештен је у згради МУП РС (Булевар Десанке Максимовић бр.4, Бањалука).

| Бања Лука | Сриједа, 22. септембар 2010. | Опширније


  Обавјештавамо медије да ће се у просторијама Полицијске станице Рогатица, дана 21.09. ове године (уторак), са почетком у 09,00 сати, одржати састанак радника полиције и представника Ловачког удружења „Рогатица“. Планирано је да на састанку буду разматрана питања замјене оружних листова као и проблем кривoлова.   Позивамо медије да пропрате наведени догађај.  

| Рогатица | Петак, 17. септембар 2010. | Опширније


     У  Основној школи „Милош Црњански“ у бањалучком насељу Петрићевац сутра, 17. септембра 2010. године биће одржано прво предавање за ученике у оквиру пројекта „Едукација дјеце и одраслих о опасностима које вребају на интернету“ који ће Министарство унутрашњих послова реализовати у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Министарством за породицу, омладину и спорт у основним школама широм Републике Српске     Поводом званичног почетка пројекта у овој Основној школи у 14 часова одржаће се конференција за новинаре на којој ће се представницима медија обратити министар унутрашњих послова Станислав Чађо, министар просвјете и културе Антон Касиповић, министар за породицу, омладину и спорт Проко Драгосављевић и директор полиције Гојко Васић.         Након прес конференције одржаће се предавање за ученике којем ће моћи присуствовати и представници медија.

| Бањалука | Четвртак, 16. септембар 2010. | Опширније