Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Припадници Центра јавне безбједности Бања Лука  започињу са реализацијом кампање под називом „Не допустите лопову да љетује у вашем дому!“, подржану од стране Полицијске мисије ЕУ у Босни и Херцеговини (ЕУПМ).Циљ кампање је да информишемо и поучимо грађана како да заштите своју имовину  имајући у виду да се провале у станове и куће најчешће дешавају у вријеме годишњих одмора, са конкретним упуствима како да поступе у таквим ситуацијама.Ниме, на подручју ЦЈБ Бања Лука, током првих шест мјесеци 2010.године, евидентирано је 913 провалних крађа или мање за  26,3% у односу на исти период прошле године, док су евидентиране 42 крађе возила, што је за 32,3% мање у односу на исти период предходне године.Наведена кампања пропраћена је и одговарајућим едукативним промотивним материјалом-лецима који садржи основне информације како да грађанин заштити своју имовину, те напомене о важности сарадње грађана и полиције. Овом кампањом поново апелујемо на употребу анонимног телефонског позива на број 122 у тренутку опажања криминалне активности.На трговима свих општина које територијално припадају нашем Центру, сутра 23. јула 2010.године, са почетком у 11:00 часова, припадници полиције извршиће подјелу летака, док ће руководни радници одговарати на питања заинтересованих грађана и медијских кућа.  

| Бањалука | Четвртак, 22. јул 2010. | Опширније


       Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра, 21. јула 2010. године акцију добровољног давања крви у којој ће учествовати око 310 припадника МУП-а РС широм Републике Српске.                         Акција добровољног давања крви биће реализована у надлежним  здравственим установама у Бањалуци, Приједору, Градишки, Добоју, Бијељини, Зворнику, Фочи, Источном Сарајеву, Требињу и Невесињу, a све са циљом да се помогне болницама и Заводу за транфузијску медицину РС чије су залихе осиромашене.        Акцију припадника МУП-а РС подржаће и министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо, начелник Управе полиције РС Нијаз Смајловић, начелник Управе за криминалистичку полицију РС Гојко Васић и начелник Центра јавне безбједности Бањалука Дарко Ћулум који ће сутра, 21. јула у 10,00 часова посјетити Завод за трансфузијску медицину у Бањалуци.         

| Бањалука | Уторак, 20. јул 2010. | Опширније


  Изражавајући личну хуманост, као и хуманост полицијске професије, припадници   Центра јавне безбједности Добој, у сриједу 21. јула 2010. године од 08,00 до 14,00 часова добровољно ће даровати крв у Заводу за транфузијску медицину РС – Болничка служба Добој.Акцију добровољног давања крви организује Министарство унутрашњих пословоа Републике Српске, уважавајући потребе за обнављањем залиха крви у болницама у Републици Српској.У 8,00 часова, први дароваоци крви биће руководни радници Центра, након чега ће им се придружити и припадници ЦЈБ Добој са подручја десет општина које оперативно покрива овај Центар.У складу са чланом 26. Посебног колективног уговора за запослене у области унутрашњих послова РС, више од 60 припадника ЦЈБ Добој, који ће сутра даровати крв, оствариће право на два дана плаћеног одсуства.Позивамо новинаре да медијски пропрате хуманитарну акцију припадника МУП РС ЦЈБ Добој. 

| Добој | Уторак, 20. јул 2010. | Опширније


 Обавјештавамо вас да ће МУП РС организовати акцију добровољног давања крви припадника МУП-а РС,  дана 21. 07. 2010. године у времену од 08,00 до 14,00 часова, у одјељењима за трансфузију крви у болницама  “Касиндо” у Источном Сарајеви и у болници у Фочи, уважавајући потребе болница у РС за обнављање залиха крви. Позивамо локалне медије да пропрате наведену акцију.   

| И.Сарајево | Уторак, 20. јул 2010. | Опширније


У Служби за трансфузију Опште болнице Требиње и Опште болнице Невесиње, сутра ће у оквиру Акције добровољног давања крви, коју је организовало МУП-а Републике Српске, око 40 припадника Центра јавне безбједности Требиње  ће даривати крв. Позивамо медије да пропрате  акцију добровољног давања крви. Изјава за медије планирана је за 09,00 часова, испред  зграде Службе за трансфузију Опште болнице Требиње.    

| Tребиње | Уторак, 20. јул 2010. | Опширније


  Припадници ЦЈБ Требиње ће сутра, 20.07.2010.године, грађанима дијелити летке под називом «Не дозволите лопову да љетује у Вашем дому». Подјела наведеног летка је у склопу  кампање коју МУП-а РС у сарадњи са ЕУПМ-ом проводи с циљем упута грађанима о заштити имовине и упозорења да се провале у станове и куће најчешће дешавају у вријеме годишњих одмора. Припадници ПС Требиње ће грађанима дијелитти летак у улици  Трг слободе у Требињу, 20.07.2010.године, са почетком у 10,30 часова.   Позивамо медије да пропрате ову кампању.   Изјава за медије планирана је у 11,00 часова.

| Требиње | Понедjељак, 19. јул 2010. | Опширније