Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Поводом 26.јуна Међународног дана борбе против наркоманије Министарство унутрашњих послова Републике Српске израдило је промотивни материјал – плакате и брошуре под називом «Српска без дроге». Брошуре ће припадници Центра јавне безбједности Требиње грађанима дијелити у суботу 26.06.2010.године, од 10,00 до 12,00 часова, на сљедећим локацијама: - Требиње – Трг слободе - Билећа - улица Краља Александра - Гацко – Трг Саве Владиславића - Невесиље – улица Невесињских устаника - Љубиње – улица Светосавска - Берковићи – улица Жртава фашистичког терора Позивамо медије да пропрате ову активност. Изјаве за медије планиране су у 11,00 часова на наведеним локацијама.  

| Требиње | Петак, 25. јун 2010. | Опширније


Поводом Међународног дана борбе против наркоманије, МУП РС проводи јавну кампању под називом „Српска без дроге“, с циљем ширења свијести о штетности и посљедицама које настају конзумирањем наркотика и адекватног превентивног дјеловања на сузбијању злоупотеба дрога. Припадници полицијских станица из састава ЦЈБ Добој, 26.06.2010. године, организоваће подјелу летака грађанима на подручју десет општина које су у оперативној надлежности овог Центра. Летак садржи основне информације о најчешће употребљаваним дрогама, њиховом штетном дјеловању на човјеков организам, начинима правовременог препознавања почетних симптома лица која конзумирају дрогу, као и практичне савјете родитељима о могућностима превазилажења проблема младих људи - жртава злоупотреба дрога. Сектор криминалистичке полиције ЦЈБ Добој и надлежне полицијске станице Добој 1, Добој 2 и Полицијска станица за безбејдност саобраћаја Добој, 26.06.2010. године провешће јавну кампању подјелом летака на платоу код раскрснице улица Светог Саве и Немањине у Добоју, у суботу 26.06.2010. године са почетком у 10,00 часова. Позивамо новинаре да медијски пропрате и подрже наведене активности ЦЈБ Добој. Изјаву за медије даће начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој, Радојица Ћелић.

| Добој | Петак, 25. јун 2010. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо отвориће сутра, 25. јуна у 13 часова, на аеродрому Залужани у Бања Луци, међународну спортску манифестацију „Балкански скок пријатељства“, на којој ће се окупити падобранци из цијелог свијета. На спортском догађају учестоваће и припадници Специјалне јединице МУП-а РС, Оружаних снага БиХ као и припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ.

| Бања Лука | Четвртак, 24. јун 2010. | Опширније


С циљем повећања безбједности учесника у саобраћају, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Требиње и Полицијске станице за безбједност саобраћаја Гацко, од 16-30.06.2010.године, на подручју дјеловања ЦЈБ Требиње, проводе превентивну активност с акцентом на техничку исправност возила. Дио ове превентивне активности односи се на подјелу летака-флајера под називом «Да ли возите технички исправно возило, провјерите» Промотивни материјал, односно наведени флајери израђени су сарадњом МУП-а Републике Српске и АМС Републике Српске и припадници полицијских станица за безбједност саобраћаја дијеле их учеснивима у саобраћају на подручју Републике Српске. Сви заинтересовани новинари могу сутра, 24.06.2010.године, од 10-12,00 часова, пропратити ову активност, у улици Требињских бригада, у Требињу, и добити изјаву од представника Полицијске станице за безбједност саобраћаја Требиње.

| Требиње | Сриједа, 23. јун 2010. | Опширније


Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС Гојко Васић заједно са предсједником Комисије за спречавање злоупотребе наркотичких средстава у Влади РС доктором Миланом Латиновићем и начелником Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бања Лука Недељком Лубуром, одржаће сутра 24.06.2010. године конференцију за новинаре у згради МУП-а РС ( Велика сала). Тема конференције биће Међународни дан борбе против наркоманије ( 26. јун ) као и презентација резултата остварених у 2010. години. Конфренција ће бити одржана у 10 часова.

| Бања Лука | Сриједа, 23. јун 2010. | Опширније


ЦЈБ Бијељина у оквиру активности МУП РС који је покренуо акцију ''Да ли возите технички исправно возило – Провјерите'', а све у циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима и заштите учесника у сабраћају, у сриједу 23.06.2010. године у 10,00 часова у сарадњи са Ауто-мото савезом РС у мјесту Љељенча, општина Бијељина вршити контролу исправности возила. У оквиру ове акције израђен је едукативни летак који ће бити подјељен возачима и информисати возаче у циљу отклањања недостатака на возилима. Ове активности могу пропратити медији и добити све потребне информације о акцији и циљевима акције.

| Бијељина | Уторак, 22. јун 2010. | Опширније