Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Обавјештавамо Вас да ће, дана 01.04. и 02.04. ове године, припадници полиције на подручју свих полицијских станица у надлежности Центра јавне безбједности Источно Сарајево, вршити подјелу летака који се односе на обавезе грађана које произлазе из Закона о оружју и муницији. Наведеним лецима,  апелује се на грађане, власнике регистрованог оружја, да су дужни да до 31.12.2010. године изврше замјену оружних листова у надлежним полицијским станицама. Непоштивање законских рокова и других одредби Закона о оружју и муницији РС, представља прекршај за који се изриче новчана казна и заштитна мјера одузимања оружја.   Подјела летака вршиће се на простору испред полицијских станица, у времену од 11,00 до 14,00 часова.   Позивамо Вас да овај догађај пропратите.

| И.Сарајево | Уторак, 30. март 2010. | Опширније


Програм обиљежавања Дана полиције Републике Српске  у ЦЈБ Требиње Дана 31.03.2010.године   -         11,00 часова, у холу зграде Центра, полагање цвијећа пред спомен паноом погинулих бораца припадника ЦЈБ Требиње -         11,30 часова полагање цвијећа на гробове погинулих бораца припадника ЦЈБ Требиње -         12,00 часова посјета Центру  дјеце предшколског и школског узраста  за које ће припадници Центра уприличити показну вјежбу са полицијским псом и показати опрему и возила које полиција користи. За старије основце планирано је да се   упознају са  једним дијелом рада Сектора криминалистичке полиције - Одјељења крим. технике.    

| Tребиње | Уторак, 30. март 2010. | Опширније


    Специјалну јединицу полиције посјетиће у понедјељак, 29. марта 2010. године у 9 часова предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик Посјета је организована у оквиру програма обиљежавања 18. годишњице постојања и рада Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а тиме и Специјалне јединице полиције. Специјална јединица полиције смјештена је у просторијама бивше касарне «Сарица» у бањалучком насељу  Трн.  

| Бањалука | Недjеља, 28. март 2010. | Опширније


У петак, 26.03.2010.године, у 11,00 часова, у згради Центра јавне безбједности Требиње,  начелник ЦЈБ Требиње и предсједница Удружења грађана «Стоп моббинг» потписаће Протокол о сарадњи између Центра јавне безбједности  Требиње и Удружења грађана «Стоп моббинг». Потписивање Протокола је наставак активности припадника Центра усмерених на  укључивање што већег броја друштених субјеката на спречавању и сузбијању корупције и свих других коруптивних кривичних дјела, односно што успјешнијег провођења Пројекта «Спречавање корупције», који МУП-а РС проводи од априла 2007.године.   Изјаве за медије предвиђене су, у 11,00 часова,  након потписивања Протокола.

| Требиње | Четвртак, 25. март 2010. | Опширније


У оквиру кампање коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи под називом „Корупција ти узима све“, Центар јавне безбједности Бања Лука организује Округли сто на тему „Начини превентивног дјеловања на спречавању корупције“, ком приликом ће бити презентован Пројекат „Спречавања корупције у МУП-у РС“ и Подпројекат „Спречавање корупције у ЦЈБ Бања Лука“. Округлом столу ће присутвовати руководни радници ЦЈБ Бања Лука, те представници државних и јавних установа са подручја општине Бања Лука (правосудне, здравствене и образовне установе, републички и општински инаспекцијски органи, Омбудсман Републике Српске, Центар за социјални рад). Након размјене искустава о методама и механизмима које одређене институције примјењују на спречавању корупције, биће донесени заједнички закључци о начинима ангажовања свих сегмената друштва у борби против корупције. Округли сто ће се одржати данас 25.марта 2010.године у 11:00 часова у великој сали Центра јавне безбједности Бања Лука. Сниматељи могу забиљежити почетак састанка, док су изјаве за новинаре предвиђене након Округлог стола, око 13:00 часова.

| Бањалука | Четвртак, 25. март 2010. | Опширније


    Директор полиције Републике Српске др Урош Пена и шеф Канцеларије Делегације Европске уније у Бањалуци Ђулио Зани (Giulio Zanni) отвориће сутра, 23. марта 2010. године семинар „Савремени модели полицијског образовања“ који се одржава у конференцијској сали у хотелу „Палас“ у Бањалуци.. Предавачи на овом семинару су стручњаци који се баве обуком полицајаца у Словенији,  Француској и Њемачкој. Министарство унутрашњих послова Републике Српске семинар организује уз подршку тзв. иструмента за техничку помоћ и размјену инфомација – ТАIEX (Tehnical Assistance and Information Exchange Istrument) Европске комисије који омогућава едукацију и додатно профилисање стручњака. Изјаве за новинаре планиране су у 11 часова.  

| Бањалука | Понедjељак, 22. март 2010. | Опширније