Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима РС, МУП РС у сарадњи са АМС РС, израдио је флајер под називом „Заштита младих возача“, посебно мотоциклиста. Пропагандним материјалом који ће бити подијељен већини учесника у саобраћају, жели се скренути пажња на понашање мотоциклиста, најчешће грешке у саобраћају које они праве, те обавезу ношења заштитне кациге. Због непоштивања саобраћајних правила и прописа возачи мотоцикла, лаких мотоцикла и бицикла са мототом често узрокују саобраћајне несреће, угрожавају властите животе али и животе осталих учесника у саобраћају. У току 2009. године, на путевима Републике Српске погинуло је седам возача мотоцикла, тешко је повријеђено 54 возача мотоцикла, а 96 је лакше повријеђено. На основу статистичких показатеља, најчешће грешке које праве мотоциклисти су неприлагођена брзина, непрописно претицање, непрописно кретање на путу, непоштивање првенства пролаза као и друге непрописне радње у саобраћају. Велики број саобраћајних несрећа са смртним исходом изазвали су возачи мотоцикла под дејством алкохола и вожњом неприлагођеном брзином. Новчана казна у износу од 40 до 50 КМ предвиђена је за возаче мотоцикла који не носе заштитну кацигу, те 100 КМ за возаче који у саобраћају на путу управљају моторним возилом прије стицања законског права. Припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ И.Сарајево, дана 29. и 30.04. ове године, вршиће подјелу наведеног материјала већини учесника у саобраћају, поготово возачима мотоцикла. Позивамо медије да у договору са портпаролом пропрате наведене активности.

| И.Сарајево | Четвртак, 29. април 2010. | Опширније


Сутра 30.04.2010.године, у 11,00 часова, у сали за састанке ЦЈБ Требиње, одржаће се редовна конференција за новинаре. На конференцији за новинаре ће начелник Центра Горан Зубац, начелник Сектора полиције Жељко Ђоговић и начелник Сектора крим. полиције Сладо Нинковић презентовати Извјештај о раду Центра за период јануар-март 2010.године и приоритете рада у наредном периоду.

| Требиње | Четвртак, 29. април 2010. | Опширније


С циљем превенције саобраћајних несрећа на путевима Републике Српске, у сарадњи МУП-а РС и АМС РС, израђен је флајер под називом «Млади возачи», који ће припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја Требиње и Гацко, на подручју ЦЈБ Требиње, у наредна два дана, односно 29 и 30.04.2010.године, дијелити учесницима у саобраћају. Акценат ове активности је усмјерен на заштиту младих возача, посебно мотоциклиста. У наведеном флајеру наведни су - услови за управљање бициклима са мотором, лаким мотоциклима и мотоциклима - најчешће грешке у саобраћају које праве возачи бицикла са мотором и мотоцикла - обавеза ношења кациге и казне за непоштовање ове обавезе. Према статистичким подацима ЦЈБ Требиње, на подручју ЦЈБ Требиње, у 2009.години, у саобраћајним незгодама учествовала су укупно 823 возила од чега 17 мотоцикла. Није било погинулих возача мотоцикла, два возача мотоцикла су задобили теже тјелесне повреде и четири лаке тјелесне повреде.  

| Требиње | Сриједа, 28. април 2010. | Опширније


У циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима Републике Српске , МУП РС, у сарадњи са АМС РС, израдило је промотивни материјал (флајере) под називом „Безбједно са мотоциклима и бициклом са мотором у саобраћају“, који ће 29. и 30. априла 2010. године бити дистрибуиран учесницима у саобраћају на подручју које оперативно покрива ЦЈБ Добој. Наведене активности медији могу пропратиити на сљедећим локацијама: - у четвртак, 29.04.2010. године у 09,00 часова у Книнској улици у Дервенти код зграде АМД Дервента, - у четвртак, 29.04.2010. године у 09,00 часова на магистралном путу М-17 код Основне школе у Црквини, општина Шамац, - у петак, 30.04.2010. године у 13,00 часова у Улици Николе Пашића у Добоју код зграде у којој се налази „Бобар банка“. Изјаве за медије даће командири надлежних Полицијских станица за безбједност саобраћаја, на наведеним локацијама.  

| Добој | Сриједа, 28. април 2010. | Опширније


Припадници МУП-а РС сутра 29.04.2010. године у 12 часова, организоваће на Тргу Крајине подјелу пропагандног материјала едукативног карактера ( брошуре, учила, леци и др. ) у циљу превенције саобраћаних несрећа и заштите учесника у саобраћају. Акција је покренута на цијелој територији РС у сарадњи са АМС РС, а акценат је на заштити младих возача , посебно мотоциклиста. Догађају ће просуствовати начелник ЦЈБ Бања Лука Дарко Ћулум и комнадир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Младен Марић, који ће дати изјаве за медије поводом наведене активности.  

| Бања Лука | Сриједа, 28. април 2010. | Опширније


У просторијама Скупштине Општине Прњавор, дана 27.04.2010.године, са почетком у 11:00 часова, одржаће се Форум безбједности грађана Прњавор, а поводом следећег дневног реда: - превенција злоупотребе опојних дрога и дуванских производа; - превенција малољетничке делинквенције на подручју општине Прњавор, - заштита животне средине и - остало. Позивамо представнике медија да присуствују наведеном догађају. Изјаве за новинаре, даће замјеник командира Полицијске станице.

| Бања Лука | Уторак, 27. април 2010. | Опширније