Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима Републике Српске и заштите учесника у саобраћају, Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са  Ауто-мото савезом Републике Српске, од 16. јуна ове године проводи превентивну акцију техничке исправности возила. С тим у вези, акција по називом „Да ли возите технички исправно возило-провјерите“, која укључује подјелу флајера возачима, проводи се на подручју свих полицијских станица за безбједност саобраћаја  од 16. до 30. јуна ове године. Циљ ове активности је да се возачи информишу о стању и евентуалним недостацима и кваровима на својим возилима. Подјелу наведених летака-флајера вршиће припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја  И.Н.Сарајево, Фоча, Вишеград и Соколац и то: -дана 29.06. ове године, од 09,00 до 11,00 сати, Улица Војводе Радомира Путника, општина Источно Ново Сарајево - дана 29.06. ове године, од 12,00 до 14,00 часова, Улица ужичког корпуса, испред Дома културе, општина Вишеград - дана 29. и 30.06. ове године, од 08,00 д0 14,00 часова, Улица Краља Петра и Магистрални пут М-18 Сарајево-Фоча и -дана 29.06. ове године у Сокоцу од 09,00 до 11,00 сати као и на магистралним путевима према Рогатици и Хан Пијеску   У оквиру ове акције континуирано се проводе и активности појачане контроле техничке исправности аутобуса који ће се упућивати на ванредни технички преглед. Позивамо медије да пропрате наведене активности. Изјаве ће, у договору са портпаролом, дати командири или замјеници Полицијских станица за безбједност саобраћаја.        

| И.Сарајево | Понедjељак, 28. јун 2010. | Опширније


На иницијативу Полицијске станице Вишеград, сутра, 29.06. ове године,  са почетком у 14,00 сати, у згради скупштине општине Вишеград, биће одржан Форум за безбједност локалне заједнице на коме ће осим командира полицијске станице и других предтавника полиције, учествовати и представници УНДП-а,  предсједник Форума, те представници општине, образовних институција, Центра за социјални рад, Комуналне полиције и приватног сектора.Поред анализирања безбједносне ситуације на овом подручју, планирано је да представници УНДП-а потпишу Анекс споразума о сарадњи и помоћи општини Вишеград.Позивамо медије да пропрате наведени Форум.  

| Вишеград | Понедjељак, 28. јун 2010. | Опширније


ЦЈБ Бијељина у оквиру активности МУП РС који је покренуо акцију ''Да ли возите технички исправно возило – Провјерите'', а све у циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима и заштите учесника у сабраћају, у сриједу 23.06.2010. године у 10,00 часова у сарадњи са Ауто-мото савезом РС у мјесту Љељенча, општина Бијељина вршити контролу исправности возила. У оквиру ове акције израђен је едукативни летак који ће бити подјељен возачима и информисати возаче у циљу отклањања недостатака на возилима. Ове активности могу пропратити медији и добити све потребне информације о акцији и циљевима акције.

| Бијељина | Понедjељак, 28. јун 2010. | Опширније


Поводом обиљежавања свјетског дана борбе против наркоманије, МУП РС, Одјељење за планирање, развој, обуку и провођење стратегије је израдио едукативни и промотивни материјал /плакат и летак/ под називом ''Српска без дроге'' ЦЈБ Бијељина ће 26.06.2010. године на подручју које покрива, организовати подјелу едукативног материјала грађанима, а истог дана у 11,00 часова на Тргу у Бијељини дјелити грађанима летке. Обавјештавамо медије да ове активности могу пропратити и добити информације о провођењу акционог плана у борби против наркоманије.  

| Бијељина | Петак, 25. јун 2010. | Опширније


Обавјештавамо гарђане и све медијске куће да ће руководни радници и припадници полиције ЦЈБ Бања Лука, у суботу 26.06.2010. године са почетком у 12,00 часова, у свим градовима и општинама, дјелити пропагандни материјал под називом „Српска без дроге“, те на тај начин обиљежити Међународни дан борбе против наркоманије. Подјела наведеног материјала вршиће се на трговима, као и на мјестима гдје се креће већи број грађана, а на питања о начину препознавања појединих опојних средстава или мјерама превенције, одговоре могу дати руководни радници који ће бити на лицу мјеста. Позивамо грађане и медијске куће да присуствују наведеним активностуима.  

| Бања Лука | Петак, 25. јун 2010. | Опширније


Поводом 26.јуна Међународног дана борбе против наркоманије Министарство унутрашњих послова Републике Српске израдило је промотивни материјал – плакате и брошуре под називом «Српска без дроге». Брошуре ће припадници Центра јавне безбједности Требиње грађанима дијелити у суботу 26.06.2010.године, од 10,00 до 12,00 часова, на сљедећим локацијама: - Требиње – Трг слободе - Билећа - улица Краља Александра - Гацко – Трг Саве Владиславића - Невесиље – улица Невесињских устаника - Љубиње – улица Светосавска - Берковићи – улица Жртава фашистичког терора Позивамо медије да пропрате ову активност. Изјаве за медије планиране су у 11,00 часова на наведеним локацијама.  

| Требиње | Петак, 25. јун 2010. | Опширније