Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У склопу културно-спортских манифестација планираних поводом обиљежавања Дана полиције МУП-а РС, Центар јавне безбједности Бања Лука, између осталих организује показну вјежбу Једнице за подршку Бања Лука. Током вјежбе, припадници Једнице за подршку презентоваће вјежбе самоодбране (полуге, захвате, бацања, притиске), служебену опрему (пиштоље, пушке, снајпере, лисице, униформу, палице, штитове и др,), и службене псе, те ће одговарати на питања заинтересованих ученика и наставног особља. Наведена вјежба одржаће се сутра, 01.04.2010. године, са почетком у 12:00 часова, на паркинг простору ЦЈБ Бања Лука, у улици Краља Петра Првог Карађорђевића. Позивамо Вас да присуствујете овом догађају.

| Бањалука | Сриједа, 31. март 2010. | Опширније


Дана 01.04.2010. године -         „Дан отворених врата“ - у времену од 10,00  до 13,00 часова свим заинтересованим грађанима биће омогућено да обиђу службене просторије у ЦЈБ И.Сарајево и Полицијским станицама у његовом саставу, како би се могли упознати са начином рада полиције и средствима којима они располажу. -         У 12,30 часова (или по договору), изјава портпарола поводом обиљежавања Дана полиције и акције под називом «Дан отворених врата».   Дана 06.04. 2006. године  -     У термину од 10,00 до 11,45 часова, на објекту у изградњи (зграда Телекома), Улица Стефана Немање бб, општина И.Н.Сарајево, припадници Јединице за подршку ће извести показне вјежбе (алпинистичка вјежба спуштања специјалаца низ објекат помоћу конопца, показна вјежба проналаска дроге у возилу са службеним псима, хватање нападача помоћу дресираних паса и сл) као и показивање средстава рада припадника саобраћајне полиције. -         У 12,00 сати званичници Центра положиће вијенце на спомен-плоче погинулим        припадницима  МУП-а РС (Лукавица, Соколац, Пале).   Позивамо  Вас да наведене активности, поводом обиљежавања  04. априла - Дана полиције,  медијски пропратите.

| И.Сарајево | Сриједа, 31. март 2010. | Опширније


Обавјештавамо вас да ће поводом обиљежавања Дана полиције, дана 01.04. ове године, у 12,00 сати, на простору испред Центра јавне безбједности Источно Сарајево (Улица Сердар Јанка Вукотића, Пале), припадници Јединице за подршку извести показну вјежбу са дресираним псима за најмлађе основце. Акција под називом „Дан отворених врата“, која између осталог, има за циљ да омогући грађанима улазак у службене просторије и упознавање са радом полиције,  једна је од активности коју Центар проводи поводом обиљежавања 04. априла, Дана полиције МУП-а РС.   Позивамо Вас да овај догађај пропратите.

| И.Сарајево | Сриједа, 31. март 2010. | Опширније


    С обзиром на временске услове,  у договору са представницима предшколских и школских установа, одлучено је да посјету ЦЈБ Требиње  дјеце предшколског и школског узраста, која је је по програму обиљежавањња Дана полиције била планирана данас у 12,00 часова пролонгирамо. О новом термину посјете дјеце Центру бићете благовремено обавијештени.   Данас 31.03.2010.године,  предвиђен је сљедећи протокол:   -         11,00 часова, у холу зграде Центра, полагање цвијећа пред спомен паноом погинулих бораца припадника ЦЈБ Требиње -         11,30 часова полагање цвијећа на гробове погинулих бораца припадника ЦЈБ Требиње    

| Требиње | Сриједа, 31. март 2010. | Опширније


  У склопу културно-спортских манифестација планираних поводом обиљежавања Дана полиције МУП-а РС, Центар јавне безбједности Добој организује Турнир у малом фудбалу на коме ће учествовати 15 екипа формираних на нивоу организационих јединица из састава Центра и једна екипа припадника ЛОТ Тима Добој.             Турнир у малом фудбалу, који ће се одржати у СРИЈЕДУ 31.03.2010. године у у 08,30 часова, у спортској дворани Средњошколског центра у Добоју, отвориће помоћник начелника Центра, Миро Дуспара. Након финалног такмичења, замјеник начелника Центра, Милић Лазаревић, уручиће пехаре за три првопласиране фудбалске екипе, најбољим појединцима (најбољи голман, стријелац и играч) биће уручене дипломе, а свим екипама учесницама биће додијељене захвалнице за учешће на такмичењу.             Изјаву за медије даће замјеник начелника Центра, Милић Лазаревић. Позивамо представнике медија да пропрате наведена спортска такмичења.

| Добој | Уторак, 30. март 2010. | Опширније


Обавјештавамо Вас да ће, дана 01.04. и 02.04. ове године, припадници полиције на подручју свих полицијских станица у надлежности Центра јавне безбједности Источно Сарајево, вршити подјелу летака који се односе на обавезе грађана које произлазе из Закона о оружју и муницији. Наведеним лецима,  апелује се на грађане, власнике регистрованог оружја, да су дужни да до 31.12.2010. године изврше замјену оружних листова у надлежним полицијским станицама. Непоштивање законских рокова и других одредби Закона о оружју и муницији РС, представља прекршај за који се изриче новчана казна и заштитна мјера одузимања оружја.   Подјела летака вршиће се на простору испред полицијских станица, у времену од 11,00 до 14,00 часова.   Позивамо Вас да овај догађај пропратите.

| И.Сарајево | Уторак, 30. март 2010. | Опширније