Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Чешки професор Јири Штраус одржаће сутра, 26. маја у 11 часова у амфитеатру Високе школе унутрашњих послова Републике Српске (Управа за полицијско образовање) предавање на теме „Форензичка биомеханика“ и „Криминалистичка теорија и пракса у Чешкој Републици“ . Предавање је организовано у сарадњи Министарства унутрашњих послова Републике Српске и амбасаде Чешке Републике у БиХ. Јири Штраус је криминолог свијету познат по тези да је ход сваког човијека јединствен, као и отисак прста, те да се по самом ходу може утврдити кривица појединца. Јавности је понат и по тврдњи да је Јан Масарик, син првог Чехославачког предсједника Т.Г. Масарика, убијен 1948. године, а не да је извршио самоубиство, како се до недавно вјеровало. Његово предавање у Бањалуци ће се управо односити на начин доказивања ове тврдње.      Изјаве за новинаре предвиђене су у 10,45 часова.

| Бањалука | Понедjељак, 25. мај 2009. | Опширније


Начелник Управе кроминалистичке полиције МУП-а РС Гојко Васић и начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бања Лука Дарко Ћулум, одржаће данас 25.05.2009. године, са почетком у 13 часова, Ванредну конференција за новинаре у Великој сали Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Тема конференције биће акција припадника Јединице за посебне истраге МУП-а РС и припадника Центра јавне безбједности Бања Лука, а везано за постојање основа сумње да су извршена Кривична дјела: Неовлашћена производња и стављање у промет шкодљивих производа, Фалсификовање знакова за обиљежавање роба, мјера и тегова и Неовлашћена употреба фирме, узорка и модела    

| Бања Лука | Понедjељак, 25. мај 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се сутра, 23. маја 2009. године у Бањалуци са министром унутрашњих послова Републике Србије Ивицом Дачићем. Изјаве за новинаре планиране су у 11 часова у Прес центру хотела „Босна“, гдје се сутра одржава Молитвени доручак званичника Југоисточне Европе..    

| Бањалука | Петак, 22. мај 2009. | Опширније


Директор полиције МУП Србије Милорад Вељовић и Директор полиције МУП-а Републике Српске Урош Пена одржаће данас 15.05.2009. године, са почетком у 14 часова, Ванредну конференција за новинаре у Великој сали Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Тема конференције биће разрјешење Кривичног дјела Отмице са смртном посљедицом лица Хусић Расима, као и проналасак леша оштећеног. Дјело је разријешено заједничком и координираном акцијом припадника Министарства унутрашњих послова Србије и МУП Републике Српске. Позивају се сви медији да присуствују конференцији!

| Бања Лука | Петак, 15. мај 2009. | Опширније


  У просторијама Центра јавне безбједности Бања Лука, дана 13.05.2009. године са почетком у 14,00 часова, одржаће се ванредна конференција за представнике медија, на којој ће начелник центра Зоран Станишљевић, начелник Управе криминалистичке полиције Гојко Васић и начелник Сектора криминалистичке полиције Дарко Ћулум, дати саопштење поводом:   Расвијетљеног кривичног дјела Убиства Милорада Самарџије, извршеног ноћу 31/01.04.2009.године, у бањолучком насељу Туњице,   Акције припадника Управе криминалистичке полиције, ЦЈБ Бања Лука и Специјалне полиције, спроведене дана 12.05.2009.године на подручју града Бања Лука, у циљу сузбијања производње и промета опојних дрога и   Расвијетљеног кривичног дјела Разбојништва, извршеног 19.03.2009.године, у златарској радњи „Купрешак“, у Котор Варошу.   Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.    

| Бања Лука | Сриједа, 13. мај 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и шеф Делегације Европске комисије у БиХ Димитрис Куркулас отвориће сутра, 13. маја у 9 часова у малој сали Народне скупштине Републике Српске семинар „Трговина људима“.                                                   Дводневном семинару присуствоваће представници безбједносних агенција и тужилаштава Републике Српске, Федерације БиХ, Брчко Дистрикта и државног нивоа, те представници невладиних организација. Министарство унутрашњих послова Републике Српске овај семинар организује захваљујући тзв. иструменту за техничку  помоћ и размјену инфомација- ТАIEX  (Tehnical Assistance and Information Exchange Istrument) Европске комисије који омогућава едукацију и додатно профилисање стручњака.       Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак семинара, а изјаве за новинаре планиране су у 9,30 часова.  

| Бањалука | Уторак, 12. мај 2009. | Опширније