Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


       Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се данас, 4. фебруара 2010. године у 13 часова са амбасадором Чешке Републике у БиХ Томашом Суњоком (Tomáš Szunyog). Састанак ће бити одржан у просторијама Службе министра (Административни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).  Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак састанка, а изјаве за новинаре планиране су у 13,45 часова.  

| Бањалука | Четвртак, 04. фебруар 2010. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој организује ванредну Конференцију за новинаре на којој ће начелник Центра, Тихомир Нарић и начелник Сектора криминалистичке полиције Радојица Ћелић презентовати резултате оперативних активности припадника ЦЈБ Добој, проведене у акцији МУП-а РС под називом „Мрежа 2010“. Конференција ће се одржати у згради Центра у четвртак 04.02.2010. године у 09,00 часова. Позивамо представнике медије да присуствују Конференцији ЦЈБ Добој.

| Добој | Сриједа, 03. фебруар 2010. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо обићи ће сутра, 3. фебруара 2010. године у 12,45 часова нову локацију за издавање личних докумената у Бијељини која је смјештена у Центру јавне безбједности Бијељина. Након обиласка локације планиране су изјаве за новинаре.  

| Бијељина | Уторак, 02. фебруар 2010. | Опширније


Поводом почетка другог полугодишта школске 2009/2010.године, а у склопу реализације пројеката Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Заштитимо дјецу у саобраћају“ и „Школски полицајац“, припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја Центра јавне безбједности Бања Лука, за ученике основних школа, организоваће едукативно предавање на тему „Безбједно учествујте у саобраћају“, са циљем смањења степена угрожености школске дјеце у саобраћају. Радници полиције традиционално спроводе ове активности, а повод је чињеница да ученици основних школа спадају у категорију угрожених учесника у саобраћају, јер се на путу од куће до школе, најчешће, самостално крећу коловозом. Наведене активности имају и за циљ да возачи обрате пажњу на дјецу-учеснике у саобраћају, те да смање брзину кретања возила у зонама школских установа. Том приликом, ученицима ће бити подијељен и промотивни материјал-флуоресцентне тракице, које доприносе да возачи са веће удаљености могу примијетити пјешаке. Такође, апелујемо и на родитеље да дјеци укажу на све опасности у саобраћају, те да их науче правилном понашању у саобраћају. Наведене активности предвиђене су следећим распоредом: - ПС за безбједност саобраћаја Приједор, ОШ „Петар Кочић", понедјељак, 01.02.2010.године, у 11:00 часова; - ПС за безбједност саобраћаја Мркоњић Град, ОШ „Петар Кочић", уторак, 02.02.2010.године, у 11:00часова; - ПС за безбједност саобраћаја Бања Лука, ОШ „Бранко Радичевић", улица Десанке Максимовић, сриједа, 03.02.2010.године, у 11:00 часова - ПС за безбједност саобраћаја Градишка, ОШ „Петар Кочић", Нова Топола, четвртак, 04.02.2010.године, у 09:30 часова и - ПС за безбједност саобраћаја Прњавор, Дом културе Прњавор, петак, 05.02.2010.године, у 17:00 часова. Изјаве за новинаре даће предавачи-радници Полицијских станица за безбједност саобраћаја. Позивамо представнике медијa да подрже наведене догађаје.

| Бања Лука | Понедjељак, 01. фебруар 2010. | Опширније


Сутра, 28.01.2010.године, са почетком у 12,00 часова, у сали за састанке Центра јавне безбједности Требиње, одржаће се редовна конференција за представнике медија. На конференцији ће начелник Центра јавне безбједности Требиње Горан Зубац, начелник Сектора полиције Жељко Ђоговић и начелник Сектора крим.полиције Сладо Нинковић презентовати Извјештај о раду ЦЈБ Требиње за 2009.годину и приоритете рада у наредном периоду.

| Требиње | Сриједа, 27. јануар 2010. | Опширније


У оквиру пројекта „Заштитимо дјецу у саобраћају“ и „Школски полицајац“, све Полицијске станице за безбједност саобраћаја на подручју ЦЈБ Источно Сарајево, за ниже разреде основних школа, организују предавања на тему „Безбједност саобраћаја“. С тим у вези, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево, дана 28.01.2010. године, са почетком у 09,00 сати, у Основној школи „Свети Сава“, у Лукавици, организују предавање на поменуту тему, те приказивање филма за најмлађе основце. Уз ову активност планирана је и подјела промотивног материјала (флуоресцентне тракице-наруквице, нотеси и сл.). Позивамо вас да медијски пропратите наведени догађај. Изјаву за медије даће командир саобраћајне полиције Небојша Поповић.

| И.Сарајево | Сриједа, 27. јануар 2010. | Опширније