Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Поводом Дана полције Републике Српске, 4. априла, делегацију Министарства унутрашњих послова Републике Српске коју предводи министар Станислав Чађо примиће сутра, 3. априла у 12 часова у Палати предсједника РС у Бањалуци, предсједник Републике Рајко Кузмановић.Овом приликом, предсједник Кузмановић унаприједиће начелника Управе за криминалистичку полицију Гојка Васића у чин генерал инспектора, а Слађана Црквењаша из Центра јавне безбједности Источно Сарајево из чина виши наредник у чин млађи инспектор.      Након пријема код предсједника РС предвићене су изјаве за новинаре.

| Бањалука | Четвртак, 02. април 2009. | Опширније


Поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске, 03.04.2009. године у 11,00 часова, свештеник Српске православне цркве служиће парастос погинулим припадницима полиције Републике Српске, а припадници ЦЈБ Добој ће на спомен обиљежју испред зграде Центра положити  цвијеће и минутом ћутње одати почаст погинулим припадницима полиције Републике Српске.             Полагању вијенаца присуствоваће и породице погинулих припадника полиције, као и представници Општине Добој, представници Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Општине Добој и представници Општинске борачке организације Добој. У склопу културно-спортских манифестација планираних поводом обиљежавања Дана полиције МУП-а РС, на нивоу ЦЈБ Добој одржаће се Турнир у малом фудбалу и Турнир у стоно-тенису, на којим ће учествовати по 16 екипа формираних на нивоу организационих јединица из састава Центра.             Турнир у малом фудбалу одржаће се на спортском терену Бања Врућица, а Турнир у стоно-тенису у фискултурној сали ОШ „Вук Караџић“ у Теслићу. Оба такмичења одржаће се, 03.04.2009. године са почетком у 08,00 часова. Након финалног такмичења,  за три првопласиране фудбалске екипе биће уручени пехари,  за три првопласиране стонотениске екипе и најбољим појединицима  биће уручене дипломе, а свим екипама учесницама биће додијељене захвалнице за учешће на такмичењу.              Захвалнице Турнира у малом фудбалу и стонотениског турнира биће уручене Општини Теслић, начелнику општине Теслић, ЗТС „Бања Врућица“ и ОШ „Вук Караџић“, који су у организацији спортског такмичења пружили пуну подршку ПС Теслић, домаћину ове спортске манифестације.            

| Добој | Четвртак, 02. април 2009. | Опширније


Поводом  Дана полиције Републике Српске,  сутра, 03. априла од 12 до 14 часова у кругу Центра јавне безбједности И.Сарајево (Улица Сердар Јанка Вукотића бб, Пале), планирана је акција „Дан отворених врата“ у оквиру које ће грађанима бити омогућено да посјете службене просторије и упознају се са радом полиције, што представља симболичан гест полиције у изградњи односа са грађанима. У 13,00 часова, припадници Јединице за подршку демонстрираће неколико показних вјежби у које ће бити укључени и дресирани пси. Осим тога, припадници саобраћајне полиције ће кроз дружење са дјецом предшколског узраста, представити начин свог рада и објаснити основна правила у понашању дјеце у саобраћају. Планирано је и да представници ЦЈБ И.Сарајево положe вијенце на спомен плоче погинулим припадницима полиције.  

| Пале | Четвртак, 02. април 2009. | Опширније


  Поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске, 03.04.2009. године у 11,00 часова, свештеник Српске православне цркве служиће парастос погинулим припадницима полиције Републике Српске, а припадници ЦЈБ Добој ће на спомен обиљежју испред зграде Центра положити  цвијеће и минутом ћутње одати почаст погинулим припадницима полиције Републике Српске.             Полагању вијенаца присуствоваће и породице погинулих припадника полиције, као и представници Општине Добој, представници Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Општине Добој и представници Општинске борачке организације Добој.             Позивамо представнике медија да пропрате наведену активност.             

| Добој | Четвртак, 02. април 2009. | Опширније


  У склопу културно-спортских манифестација планираних поводом обиљежавања Дана полиције МУП-а РС, на нивоу ЦЈБ Добој одржаће се Турнир у малом фудбалу и Турнир у стоно-тенису, на којим ће учествовати по 16 екипа формираних на нивоу организационих јединица из састава Центра.             Турнир у малом фудбалу одржаће се на спортском терену Бања Врућица, а Турнир у стоно-тенису у фискултурној сали ОШ „Вук Караџић“ у Теслићу. Оба такмичења одржаће се, 03.04.2009. године са почетком у 08,00 часова. Након финалног такмичења,  за три првопласиране фудбалске екипе биће уручени пехари,  за три првопласиране стонотениске екипе и најбољим појединицима  биће уручене дипломе, а свим екипама учесницама биће додијељене захвалнице за учешће на такмичењу.              Захвалнице Турнира у малом фудбалу и стонотениског турнира биће уручене Општини Теслић, начелнику општине Теслић, ЗТС „Бања Врућица“ и ОШ „Вук Караџић“, који су у организацији спортског такмичења пружили пуну подршку ПС Теслић, домаћину ове спортске манифестације.             Позивамо представнике медија да пропрате наведена спортска такмичења.  

| Добој | Четвртак, 02. април 2009. | Опширније


Поводом Дана полиције Републике Српске, 4. априла, министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо организује сутра, 02. априла у 12,30 часова у свом Кабинету (Административни центар Владе Републике Српске, ламела Б, 5 спрат) пријем за пензионисане полицајце и припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су ове године награђени због професионалног вођења полицијских активности, пожртвованости, храбрости у раду и постигнутих резултата.          Изјаве за новинаре предвиђене су у 13,30 часова.

| Бањалука | Сриједа, 01. април 2009. | Опширније