Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Обавјештавамо медије да ће се, дана 14.10.2010. године, са почетком у 12,00 часова, у просторијама Станице јавне безбједности Фоча,  одржати састанак  руководних радника полиције са представницима Ловачког удружења “Бакић”, “Националног парка “Сутјеска”, те представницима “Шумарства”.             Планирано је да на састанку буду разматрана питања благовремене замјене оружних листова,   питања сарадње полиције са  грађанима,  те питања криволова.   Позивамо медије да пропрате наведени догађај.    

| И.Сарајево | Уторак, 12. октобар 2010. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо, амбасадор Републике Италије Раијмондо де Кардона и први секретар Делегације Европске уније у БиХ Марија Хокли отвориће сутра, 13. октобра 2010. године у 9,30 часова семинар „Конвенција о сајбер криминалу“. Дводневни семинар који Министарство унутрашњих послова РС организује у сарадњи са  TAIEX (Техничким иструментом за едукацију и размјену информација Европске комисије), окупиће представнике свих агенција за провођење закона и тужилаштава у земљи, као и представнике Министарства правде РС и Министарства правде ФБиХ.  Прес конференција одржаће се у 10 часова у Прес центру Владе РС.

| Бања Лука | Уторак, 12. октобар 2010. | Опширније


Полицијска станица за безбједност саобраћаја Добој и АМД Добој вршиће едукацију ученика нижих разреда ОШ „Свети Сава“у Какмужу  о саобраћајним правилима и прописима. Едукација ће се вршити на покретном полигону са имповизованим свјетлосним уређајима и хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, гдје ће ученици, возећи бицикл или као пјешаци, стећи практична знања о правилима понашања у саобраћају: преласка преко улице на обиљеженим мјестима, поштовања свјетлосних уређаја и саобраћајних знакова.  Наведене активности биће организоване у понедељак, 11.октобра 2010. године, испред ОШ „Свети Сава“ Какмуж, са почетком у 11,15 часова, а уколико то временске прилике не буду дозвољавале активности ће се одржати у сали ОШ „Вук Карађић“у Петрову. Изјаве за медије даће командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, Драган Сушић и секретар АМД Добој Зоран Стевановић.   Позивамо новинаре да медијски пропрате и подрже заједничке активности полиције, АМД Добој и ОШ „Свети Сава“ Какмуж.

| Добој | Понедjељак, 11. октобар 2010. | Опширније


Поводом обиљежавања Недеље дјетета, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује данас, 8. октобра 2010. године у 13,30 часова Дан отворених врата Полицијске академије (Булевару Војводе Живојина Мишића 10А) за ученике Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Бањалуке. Циљ овог догађаја је да се ученици упознају са начином школовања будућих полицајаца, али прије свега да се полиција прибилижи дјеци школског узраста и да се створи неопходно повјерење младих у полицију. Позивају се медији да пропрате овај догађај.  

| Бањалука | Петак, 08. октобар 2010. | Опширније


    Центар јавне безбједности Источно Сарајево организује сутра, 7. октобра 2010. године предавања за ученике у основним школама у Источном Сарајеву на тему „Едукација дјеце и одраслих о опасностима које вребају на интернету“.     Циљ ових предавања је да се дјеца упознају са потенцијалним опасностима на интернету, нарочито на друштвеним мрежама попут „Фејсбука“ или „Твитера“, али и начинима како да се заштите од истих.       Предавања ће се одржати: -         12,00 часова у ОШ“Јован Дучић“, Касиндо; -         12,45 часова у ОШ“Свети Сава“, И. Илиџа; -         13,45  часова у ОШ“Петар Петровић Његош“, Источно Ново Сарајево.         Позивају се медији да пропрате овај догађај.

| И.Сарајево | Сриједа, 06. октобар 2010. | Опширније


   Министарство унутрашњих послова Републике Српске представиће сутра, 02.октобра  2010. године у 10 часова нову, савремено опремљену локацију за издавање личних докумената и регистрацију моторних возила у Бањалуци.    Презентацији нове локације која је смјештена у просторијама Центра јавне безбједности Бањалука, присуствоваће министар унутрашњих послова Станислав Чађо и директор полиције Гојко Васић.    С обзиром  да ће због одржавања општих избора све локације за издавање личних докумената радити за викенд (2. и 3. октобар) како би се грађанима могло обезбједити издавање потребних докумената за гласање, грађани Бањалуке ће од сутра све потребне документе вадити на новој локацији.     Стара локација за издавање личних докумената која је смјештена у згради Медицинске електронике од сутра престаје са радом.  

| Бањалука | Петак, 01. октобар 2010. | Опширније