Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


      Подјелом сертификата учесницима, сутра, 23. марта 2011. године окончаће се тродневна обука припадника Полиције Републике Српске на тему „Високоризична хапшења и безбједност приликом заустављања возила“ коју је Управа за полицијско образовање МУП РС организовала у сарадњи са ICITAP-ом (International Criminal Investigative Assistance Programm), Mеђународним програмом у обуци за криминалистичке истраге Министарства правде САД.       Изјаве за новинаре планиране су у 10,00  часова (Управа за полицијско образовање, Булевар Војводе Живојина Мишића 10А).    

| Бањалука | Уторак, 22. март 2011. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама“, припадници Полицијске станице Источно Сарајево настављају са едукацијом ученика, просвјетних радника и родитеља. Предавања на теме Превенција вршњачког насиља, Превенција малољетничке делинквенције, Превенција злоупотребе дуванских производа, алкохола и опојних дрога и Превенција злостављања путем Интернета, одржавају се у свим основним и средњим школама, у општинама које су у надлежности Центра. Предавања на тему Превенција злоупотребе дуванских производа, алкохола и опојних дрога биће одржана: - дана 22.03.2011. године, у времену од 14,00 до 16,00 часова, у ОШ    „П.П.Његош“ у Источној Илиџи - дана 23.03.2011. године, у термину од 14,00 до 16,00 часова у ОШ „Јован Дучић“ у  Каиндолу и -  дана 24. и 25.03.2011. године, у термину од 14,00 до 16,00 часова, у ОШ „Свети Сава“ у Лукавици, И.Н.Сарајеву Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима допринесу што успјешнијој  релаизацији овог пројекта.

| И.Сарајево | Уторак, 22. март 2011. | Опширније


     Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра, 22. марта у 11 часова посјету матураната средње Техничке школе из Бањалуке Специјалној јединици полиције (бивша касарна „Сарица“, улица Доситеја Обрадовића бб, Трн, Бањалука).       Циљ ове посјете је да се матуранти упознају са начином рада и организацијом  Специјалне јединице полиције, као и са начином како у будућности могу постати њен припадник.       Министарство посјету организује као дио активности јавне информативне кампање „Јачи, бржи, бољи“ коју проводи у сарадњи са другим агенцијама за провођење закона у БиХ и Мисијом европске полиције у БиХ (ЕУПМ).  Циљ ове јавне информативне кампање “Јачи, бржи, бољи” је представити полицијске снаге данашњице – јаче, обученије и образованије полицијске снаге које предано и професионално служе грађанима        Сниматељи ће моћи да забиљеже овај догађај, а изјаве за новинаре планиране су у 11,30 часова.

| Бањалука | Понедjељак, 21. март 2011. | Опширније


     У оквиру сарадње Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Високу школу унутрашњих послова Републике Српске посјетиће данас, 18. марта 2011. године у 15 часова професори и студенти Полицијско-криминалистичке академије Београд који ће боравити у дводневној посјети.      Поводом посјете колега из Србије, Висока школа унутрашњих послова РС организује сутра, 19. марта спортске игре, научно дружење и криминалистички квиз за студенте ове двије школе како би размјенили своја искуства и знања.       Изјаве за новинаре планиране су сутра 19. марта 2011. године у 14 часова( Управа за полицијско образовање, Булевару Војводе Живојина Мишића 10А) .

| Бањалука | Петак, 18. март 2011. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом: „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама“, полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука и у другом полугодишту школске 2010/11. године настављају са едукацијом ученика, наставног особља и родитеља.  Предавање на теме: Превенција злостављања путем интернета, фејсбука, педофилија, Превенција вршњачког насиља и Превенција злоупотребе дуванских производа, алкохола и дрога, полицијски службеници одржаће: - данас, 18. марта 2011.године, у времену од 13:00 до 14:30 часова, наставном особљу „Музичке школе“ у улици Јована Дучића у Бањалуци. Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима  допринесу релаизацији овог пројекта.

| Бањалука | Петак, 18. март 2011. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом: „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама“, припадници Полицијске станице Шипово и у другом полугодишту школске 2010/11. године настављају са едукацијом ученика, наставног особља и родитеља.  Предавање на теме: Превенција малољетничке делинквенције, Превенција злостављања путем интернета, фејсбука, педофилија, Превенција вршњачког насиља, Превенција злоупотребе дуванских производа, алкохола и дрога, полицијски службеници одржаће: - 18. марта 2011.године, са почетком у 11:00 часова, ученицима Основне школе „Петар Кочић“ у Шипову и - 21. марта 2011.године, са почетком у 11:00 часова, наставном особљу и родитељима ученика поменуте школске установе. Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима  допринесу релаизацији овог пројекта.

| Бањалука | Четвртак, 17. март 2011. | Опширније