Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


      Начелница Управе за правне и кадровске послове у Министарству унутрашњих послова Републике Српске Индира Рогић сутра, 1. јуна 2010. године у 10,30 часова на локацији за издавање личних докумената у Медицинској електроници у Бањалуци уручиће прву биометријску путну исправу нове генерације (extended access control пасош -EAC) која је истовремено и 200.000 захтјев за издавање биометријске путне исправе. Тренутно се у БиХ издају  басиц аццесс цонтрол (БАЦ) пасоши, а пасоши који ће се убудуће издавати подразумјевају увођење нановије врсту технологије коју су чланице Европске уније дужне да уведу до 26.јуна 2012. године. Нова генерација пасоша подразумјева већи степен заштите података који су уписани у чип и њихово увођење не доводи у питање валидност раније издатих путних исправа којима није истекао рок важења.  Уручењу ће присуствовати и представници Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ, а након тога планиране су изјаве за новинаре.           

| Бањалука | Понедjељак, 31. мај 2010. | Опширније


Полицијска станица Добој 1, Полицијска станица за безбједност саобраћаја Добој и припадници Јединице за подршку ЦЈБ Добој, организују „Дан отворених врата“ за ученике нижих разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ у Станарима и ученике подручних школа из оближњих мјеста.  „Дан отворених врата“ одржаће се у понедељак,  31.05.2010. године у 10,00 часова на полигону Основне школе „Десанка Максимовић“.Ученицима ћемо презентовати дио опреме и материјално-техничка средства,  елементи борилачких вјештина које користе припадници службе јавне безбједности приликом обављања редовних послова и задатака и неколико вјештина са службеним псом обученим за препознавање наркотика. Кроз наведена традиционална дружења припадника ЦЈБ Добој са ученицима, желимо да најмлађу популацију упознамо са начинима рада и методама дјеловања полиције и да, кроз дружења,  развијамо успостављене пријатељске односе између младих и полиције у циљу јачања сарадње и унапређења укупне безбједносне ситуације на подручју које оперативно покрива ЦЈБ Добој. Позивамо представнике медија да пропрате наведене активности. Изјаву за медије даће руководећи радници надлежних полицијских станица.            

| Добој | Петак, 28. мај 2010. | Опширније


Поводом обезбјеђења предстојећих матурских забава и безбједног одржавања бројних матурских прослава, Центар јавне безбједности Источно Сарајево, дана 31.05.2010. године, у 12,00 сати, у великој сали Центра, одржаће састанак са директорима основних и средњих школа са подручја општина И.Сарајево, И.Илиџа, Пале, Соколац, Фоча, Вишеград и Рогатица. Имајући у виду да се ближи крај школске године, те да матуранти средњих и основних школа почињу са организовањем прослава на јавним мјестима, гдје неријетко долази и до употребе алкохола, припадници полиције ће у наредном периоду предузети неопходне мјере са циљем да такви скупови протекну безбједно. Тема састанка је да се представницима просвјетних установа, комуналне полиције, те тржишних и просвјетних инспекција, укаже на неопходност што досљеднијег спровођења Уредбе о забрани продаје и употребе алкохолних пића лицима млађим од 18 година, а у намјери да се постигне договор о заједничким активностима, како не би дошло до инцидената везаних за конзумацију алкохолних пића. Изјаве за новинаре планиране су послије састанка, око 13,00 часова.  

| И.Сарајево | Четвртак, 27. мај 2010. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 28. маја 2010. године општину Козарска Дубица, гдје ће се у 12,30 часова састати са начелником општине Нином Јаузом. Након састанка у општини, министар Чађо и начелник Јуаз ће у 13,30 часова обићи нову локацију за издавање личних докумената која је враћена у простор Полицијске станице Козарска Дубица. Изјаве за новинаре планиране су након обиласка локације за издавање личних докумената у ПС Козарска Дубица.      

| К. Дубица | Четвртак, 27. мај 2010. | Опширније


У циљу спречавања немилих догађаја током и након прослава матура ученика завршних разреда средњих школа, на иницијативу ПС Добој 1, у сриједу 26.05.2010. године у 11,00 часова, у Средњошколском центру у Добоју, биће одржан састанак Актива директора СШЦ. На састанку ће учествовати начелник Сектора полиције ЦЈБ Добој, Драган Продановић и командир ПС Добој 1, Југослав Стевановић. Припадници полицијских станица опште надлежности из састава ЦЈБ Добој, крајем априла и током маја мјесеца ове године извршили су припремне радње како би се обезбиједила достојанствена и сигурна прослава матурских забава. У склопу ових активности остварена је сарадња са директорима и педагозима, а заједно са разредним професорима, ученици су упућени на законом кажњиве радње, посљедице које могу настати усљед конзумирања алкохола, као и начине спречавања евентуалних инцидената. Позивамо новинаре да медијски подрже заједничке активности полиције и образовних установа како би се и овој генерацији матураната омогућила достојанствена прослава завршетка ђачког доба.

| Добој | Уторак, 25. мај 2010. | Опширније


Начелник Центра Горан Зубац ће, данас 25. 05. 2010.године, у 12,00 часова, у згради ЦЈБ Требиње, одржати ванредну конференцију за новинаре. Тема конференције је полицијска акција проведена на подручју ЦЈБ Требиње.

| Требиње | Уторак, 25. мај 2010. | Опширније