Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


    Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра, 9. септембра 2010. године у 11 часова у Великој сали зграде МУП РС (Булевар Десанке Максимовић бр.4) конференцију за новинаре на којој ће бити представљена Интернет презентација посвећена спречавању високотехнолошког криминалитета.       Интернет страницу израдило је Одјељење за спречавање високотехнолошког криминалитета МУП РС с циљом да се грађани упознају са свим видовима високотехнолошког криминалитета ( злоупотреба платних картица, дјечија порнографија, неовлаштено фотографисање, упад у компјутерску базу и др.) дефинисаним Кривичним законом РС и Законом о измјенама и допунама Кривичног закона РС, као и како да се заштите од истих.        Презентацији ће присуствовати министар унутрашњих послова Станислав Чађо и директор полиције Гојко Васић.  

| Бањалука | Сриједа, 08. септембар 2010. | Опширније


Центар јавне безбједности Бања Лука организује састанак са представницима Основних и Средњих школа са подручја општине Бања Лука, дјечијег дома „Рада Врањешевић“, Центра за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора и Центра „Заштити ме“ и Центра за социјални рад Бања Лука на тему реализације Плана превентивних активности на сузбијању малољетничке делинквенције у основним и средњим школама за наредну школску годину.   Састанак ће се одржати у великој сали ЦЈБ Бања Лука, у четвртак 09.септембра 2010.године, са почетком у 10:00 часова.   Представници медија могу снимити почетак састанка, а изјаве за представнике медија предвиђене су у 11:15 часова.   Испред ЦЈБ Бања Лука огласиће се шеф Одсјека за спречавање малољетничке делинквенције у ЦЈБ Бања Лука, гдин. Мирослав Ђурић.    

| Бањалука | Сриједа, 08. септембар 2010. | Опширније


У уторак, 07.09.2010.године, у 08,00 часова, испред ОШ »Јован Јовановић –Змај» у насељу Брегови, у Требињу, полицијски службеници ПС за БС Требиње и радници АМД Херцеговина ученицима –првачићима  дијелит ће летке и едукативни материјал.                Овим активностима ће бити обухваћене и ОШ « Вук Караџић» у насељу Полице и «Св. Василије Острошки» у насељу Горица.                У склопу  ових активности полицијски службеници возачима  ће дијелити летке       “ Возачи  опрез –почела је школска година“.   Позивамо новинаре да својим присуством подрже и медијски пропрате акцију «Заштитимо дјецу у саобраћају».

| Требиње | Понедjељак, 06. септембар 2010. | Опширније


На сједници Форума за безбједност грађана општине Добој, која ће бити одржана у Скупштинској сали Општине Добој, присуствоваће начелник ЦЈБ Добој, Тихомир Нарић и командир ПС Добој 1 Југослав Стевановић, који ће, између осталог,  презентовати резултате проведених активности полиције за осам мјесеци текуће године са оцјеном стања безбједности на подручју општине Добој, односно на подручју које опертаивно покрива ЦЈБ Добој, те предузимању мјера и радњи на очувању повољног стања безбједности у вријеме предизборне камање.  Поред наведенег, на Форуму ће бити раправљано и о поштивање Одлуке СО Добој којом су одређена мјеста за јавна окупљања грађана, као и покретању иницијативе о дислокацији војног складишта гдје се врши уништавање оружја, а које се налази у мјесту Баре, општина Добој. .  Форум ће се одржати у уторак 07. септембра 2010. године са почетком рада од 10,00 часова.  Позивамо новинаре да медијски пропарате наведене активности.

| Добој | Понедjељак, 06. септембар 2010. | Опширније


У склопу реализације традиционалних активности МУП-а РС поводом почетка школске године са циљем заштите учесника у саобраћају, посебно прешколског и раног школског узраства, МУП РС у сарадњи са Ауто мото савезом РС, израдио је едукативни материјал-летке намијењене возачима, родитељима, а дјеци-учесницима у саобраћају и свјетлоодбојне прслуке. Припадници свих Полицијских станица на подручју ЦЈБ Бања Лука, у понедељак, 06. септембра 2010.године, започеће подјелу промотивних летака намијењених возачима под називом „Возачи-опрезно почела је школска година“ и родитељима под називом „Родитељи јесте  ли свјесни своје одговорности“ са циљем да исти својим понашањем у саобраћају дају добар примјер и на тај начин допринесу безбједности у саобраћају. Дјеци-учесницима у саобраћају биће подијељени леци под називом „Безбједне и опасне  радње у саобраћају“ израђен у форми школског распореда часова“ и један број свјетлоодбојних  прслука. У наредном периоду планирана су и традиционална предавања из области безбједности учесника у саобраћају, намијењена најмлађим учесницима у саобраћају, као и појачане активности полиције у зонама свих васпитно-школских установа. Ова акција само је један од начина на који припадници полиције поново апелују и подсјећају  возаче да кретање свога возила прилагоде потребама дјеце на путу, а родитеље на удио њихове одговорности у безбједном кретању дјеце у саобраћају. Тачно вријеме и локације подјеле летака, као и све потребне информације  о поменутим активностима у оквиру ове акције, медијске куће могу  добити од командира надлежних Полицијских станица.

| Бањалука | Петак, 03. септембар 2010. | Опширније


У оквиру акције коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи под називом „Заштитимо дјецу у саобраћају“, Центар јавне безбједности Добој ће током септембра мјесеца предузети већи број превентивних мјера и радњи у циљу повећања општег нивоа безбједности у саобраћају, а посебно безбједности дјеце предшколског и раношколског узраста, која први пута, као пјешаци, учествују у саобраћају.             Од првог дана школске године, полиција ће бити присутна у близини свих образовних установа, као и на путним правцима којим ће се кретати већи број школске дјеце, а у првој половини мјесеца у свим основним школама биће организована предавања о саобраћајним правилима и прописима.       Ради безбједног кретања ученика, у вријеме првих школских дана биће обезбјеђено појачано присуство полиције у близини школских објеката. Током смјена ученици најнижих разреда усмјараваће се на набјезбједније правце кретања, возачи ће бити упозорени на смиривање брзине кретања моторних возила, а полиција ће претходно извршити уклањање свих непрописно паркираних возила како би се обезбједила проходност пјешачких површина у близини школа.             Као дио наведених активности, ЦЈБ Добој ће првог дана школске године, 06.09.2010. године, организовати  дистрибуцију летака, које су обезбиједили МУП РС и АМС Републике Српске. Летак под називом „Возачи опрезно – почела је школска година“, подсјећа возаче на масовније учешће дјеце у саобраћају; летак „Безбједне и опасне радње у саобраћају“ са распоредом часова подстичу најмлађи узраст на поштовање саобраћајних правила и прописа и летак „Родитељи јесте ли свјесни своје одговорности“, подсјећа родитеља на обавезу да укажу дјетету на могуће опасности у саобраћајним ситуацијама.   Позивамо новинаре да подрже наведене активности, које медијски могу пропратити у понедељак 06.09.2010. године на сљедећим локацијама: -         у 11,00  часова испред Основне школе „Вук Караџић“ у Добоју,   -         у 09,00  часова, испред Основне школе „19 април“ у Дервенти и -         у 09,00 часова, испред Основне школе „Шамац“ у Шамцу   Изјаве за медије даће руководиоци надлежних Полицијских станица за безбједност саобраћаја.

| Добој | Петак, 03. септембар 2010. | Опширније