Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У просторијама Центра јавне безбједности Бања Лука, одржаће се ванредна конференција за представнике медија, на којој ће замјеник начелник центра Жељко Домазет и начелник Сектора криминалистичке полиције Недељко Лубура, дати саопштење поводом: -резултата оперативних активности припадника ЦЈБ Бања Лука поводом акције под називом „Мрежа 2010“ и -резултата наставка оперативног рада са лицима осумњиченим за извршење већег броја кривичних дјела Тешке крађе проваљивањем у куће и станове, извршених на подручју општине Бања Лука. Наведена конференција одржаће се у четрвртак, 05.02.2010. године, са почетком у 11:00 часова, у просторијама Центра. Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.

| Бања Лука | Четвртак, 04. фебруар 2010. | Опширније


У оквиру кампање коју МУП РС проводи под називом „Корупција ти узима све“, Центар јавне безбједности Добој организује Округли сто на тему „Начини превентивног дјеловања на спречавању корупције“. На округлом столу учесницима ће бити презентован Пројекат „Спречавања корупције у МУП РС“ и Подпројекат „Спречавање корупције у ЦЈБ Добој“. Поред руководних радника ЦЈБ Добој, на Округлом столу ће учествовати представници државних и јавних установа са подручја општине Добој (правосуђе, здравствене и образовне установе, републички и општински инспекцијски органи и Центар за социјални рад). Након размјене искустава о начинима и механизмима које одређене институције примјењују на спречавању корупције, биће донесени заједнички закључци о начинима укључивања свих сегмената друштва у борби против корупције. Округли сто ће се одржати у петак 05. фебруара 2010. године у 10,00 часова у згради Центра јавне безбједности Добој. Снимањетељи могу забиљежити почетак састанка, а изјаве за новинаре су планиране око 11,00 часова.

| Добој | Четвртак, 04. фебруар 2010. | Опширније


       Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се данас, 4. фебруара 2010. године у 13 часова са амбасадором Чешке Републике у БиХ Томашом Суњоком (Tomáš Szunyog). Састанак ће бити одржан у просторијама Службе министра (Административни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).  Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак састанка, а изјаве за новинаре планиране су у 13,45 часова.  

| Бањалука | Четвртак, 04. фебруар 2010. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој организује ванредну Конференцију за новинаре на којој ће начелник Центра, Тихомир Нарић и начелник Сектора криминалистичке полиције Радојица Ћелић презентовати резултате оперативних активности припадника ЦЈБ Добој, проведене у акцији МУП-а РС под називом „Мрежа 2010“. Конференција ће се одржати у згради Центра у четвртак 04.02.2010. године у 09,00 часова. Позивамо представнике медије да присуствују Конференцији ЦЈБ Добој.

| Добој | Сриједа, 03. фебруар 2010. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо обићи ће сутра, 3. фебруара 2010. године у 12,45 часова нову локацију за издавање личних докумената у Бијељини која је смјештена у Центру јавне безбједности Бијељина. Након обиласка локације планиране су изјаве за новинаре.  

| Бијељина | Уторак, 02. фебруар 2010. | Опширније


Поводом почетка другог полугодишта школске 2009/2010.године, а у склопу реализације пројеката Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Заштитимо дјецу у саобраћају“ и „Школски полицајац“, припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја Центра јавне безбједности Бања Лука, за ученике основних школа, организоваће едукативно предавање на тему „Безбједно учествујте у саобраћају“, са циљем смањења степена угрожености школске дјеце у саобраћају. Радници полиције традиционално спроводе ове активности, а повод је чињеница да ученици основних школа спадају у категорију угрожених учесника у саобраћају, јер се на путу од куће до школе, најчешће, самостално крећу коловозом. Наведене активности имају и за циљ да возачи обрате пажњу на дјецу-учеснике у саобраћају, те да смање брзину кретања возила у зонама школских установа. Том приликом, ученицима ће бити подијељен и промотивни материјал-флуоресцентне тракице, које доприносе да возачи са веће удаљености могу примијетити пјешаке. Такође, апелујемо и на родитеље да дјеци укажу на све опасности у саобраћају, те да их науче правилном понашању у саобраћају. Наведене активности предвиђене су следећим распоредом: - ПС за безбједност саобраћаја Приједор, ОШ „Петар Кочић", понедјељак, 01.02.2010.године, у 11:00 часова; - ПС за безбједност саобраћаја Мркоњић Град, ОШ „Петар Кочић", уторак, 02.02.2010.године, у 11:00часова; - ПС за безбједност саобраћаја Бања Лука, ОШ „Бранко Радичевић", улица Десанке Максимовић, сриједа, 03.02.2010.године, у 11:00 часова - ПС за безбједност саобраћаја Градишка, ОШ „Петар Кочић", Нова Топола, четвртак, 04.02.2010.године, у 09:30 часова и - ПС за безбједност саобраћаја Прњавор, Дом културе Прњавор, петак, 05.02.2010.године, у 17:00 часова. Изјаве за новинаре даће предавачи-радници Полицијских станица за безбједност саобраћаја. Позивамо представнике медијa да подрже наведене догађаје.

| Бања Лука | Понедjељак, 01. фебруар 2010. | Опширније