Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Министарство унутрашњих послова Републике Српске представиће сутра, 23. септембра 2010. године у 12 часова модернизовани Дежурни оперативни центар који ће убудуће моћи не само да учествује, већ и да командује акцијама припадника МУП РС и који ће бити увезан са Републичком управом цивилне заштите. Овом приликом, представницима медија биће представљена и нова интернет страница МУП РС и нови сервиси који су намјењени грађанима. Презентацији ће присуствовати министар Станислав Чађо и директор полиције Гојко Васић. Дежурни оперативни центар МУП РС смјештен је у згради МУП РС (Булевар Десанке Максимовић бр.4, Бањалука).

| Бања Лука | Сриједа, 22. септембар 2010. | Опширније


  Обавјештавамо медије да ће се у просторијама Полицијске станице Рогатица, дана 21.09. ове године (уторак), са почетком у 09,00 сати, одржати састанак радника полиције и представника Ловачког удружења „Рогатица“. Планирано је да на састанку буду разматрана питања замјене оружних листова као и проблем кривoлова.   Позивамо медије да пропрате наведени догађај.  

| Рогатица | Петак, 17. септембар 2010. | Опширније


     У  Основној школи „Милош Црњански“ у бањалучком насељу Петрићевац сутра, 17. септембра 2010. године биће одржано прво предавање за ученике у оквиру пројекта „Едукација дјеце и одраслих о опасностима које вребају на интернету“ који ће Министарство унутрашњих послова реализовати у сарадњи са Министарством просвјете и културе и Министарством за породицу, омладину и спорт у основним школама широм Републике Српске     Поводом званичног почетка пројекта у овој Основној школи у 14 часова одржаће се конференција за новинаре на којој ће се представницима медија обратити министар унутрашњих послова Станислав Чађо, министар просвјете и културе Антон Касиповић, министар за породицу, омладину и спорт Проко Драгосављевић и директор полиције Гојко Васић.         Након прес конференције одржаће се предавање за ученике којем ће моћи присуствовати и представници медија.

| Бањалука | Четвртак, 16. септембар 2010. | Опширније


Припадници Полицијске станице Србац одржаће радни састанак са представницима ловачког удружења „Срна“ из Српца у циљу анимирања грађана да до 31. децембра 2010.године изврше замјену оружних листова у надлежним Полицијским станицама и подсјећања да непоштовање наведених законских рокова као и непоштовање других одредби Закона о оружју и муницији РС представља прекршај за који се изриче новчана казна у висини од 200 до 1200 КМ и заштитна мјера одузимања оружја. Састанак ће се одржати у просторијама ПС Србац, сутра, 17. септембра 2010.године, са почетком у 08:30 часова. Давање изјава за медије предвиђено је од 09:15 часова.

| Србац | Четвртак, 16. септембар 2010. | Опширније


У склопу планираних активности на провођењу акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ и реализацији пројекта „Школски полицајац“, припадници Полицијској станице Добој 1, 16.09,2010. године, посјетиће ОШ „Ђура Јакшић“ у Подновљу и подручну школу у Мајевцу. Полицајци, који су оспособљени за рад са дјецом школског узраста, упознаће ученике са основним правилима понашања у саобраћају и заједно са наставницима, едуковати ученике о начинима препознавања и сузбијања могућих  девијантних понашања. Током посјете ученицима првих разреда биће подијељени рефлектујући прслуции, летак са распоредом часова, са сликовитим приказом могућих опасних ситуација које ученици требају избјегавати током доласка и одласка у школу, приликом избора мјеста за игру и слично. Заједно са полицијом која ће вршити редовну контролу саобраћаја на локално путу у Подновљу и магистралном путу М-17 у Мајевцу, Школска саобраћајна патрола дијелиће возачима летке „Возачи опрезно-почела је школска година“.             Школска саобраћјна патрола, која је основана је у овој школској години,  заједнички је  пројекат полиције, руководства школе и АМД Добој.             Позивамо новинаре да медијски пропрате и подрже предстојеће активности ПС Добој 1. Снимање и фотографисање омогућуено је током провођења наведених активности које ће у ОШ „Ђура Јакшић“ почети у 14,00 часова, а у подручној школи у 12,00 часова. Изјаву за медије даће помоћник командира ПС Добој 1 Љубиша Ђукановић.

| Добој | Сриједа, 15. септембар 2010. | Опширније


Припадници Станице јавне безбједности Мркоњић Град, 15. септембра 2010.године, сусрешће се са представницима ловачког удружења „Лисина“ из Мркоњић Града у циљу анимирања грађана да до 31. децембра 2010.године изврше замјену оружних листова у надлежним Полицијским станицама и подсјећања да непоштовање наведених законских рокова као и непоштовање других одредби Закона о оружју и муницији РС представља прекршај за који се изриче новчана казна у висини од 200 до 1200 КМ и заштитна мјера одузимања оружја.    

| M.Град | Уторак, 14. септембар 2010. | Опширније