Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Поводом акције ''Маxi'', која се односи на сузбијање тешких крађа – крађа путничких возила, данас, 21.01.2011.године, с почетком у 12,00 часова, у просторијама Центра јавне безбједности Бањалука ( велика сала, IV спрат) одржаће се конференција за новинаре. На конференцији ће учествовати начелник Одјељења за спречавање општег криминалитета ЦЈБ Бањалука Ђукић Зоран и шеф Одсјека за спречавање крађе возила и фалсификата Ђурић Мирко. Позивамо медије да присуствују наведеном догађају.

| Бањалука | Понедjељак, 21. фебруар 2011. | Опширније


 Директор полиције Републике Српске Гојко Васић и шеф Одјељења за конфискацију Министарства унутрашњих послова њемачке покрајине Баден Виртемберг (Baden Wurttemberg ) Јохан Подолски (Johann Podolsky) отвориће у уторак, 22. фебруара 2011. године у 9 часова тродневни семинар „Финансијске истраге и откривање имовине стечене криминалом“ који ће се одржати у Конференцијској сали Административног центра Владе РС.         Министарство унутрашњих послова Републике Српске семинар организује уз подршку TAIEX-a (Technical Assistance Information Exchange Istrument) Европске комисије с циљем упознавања представника агенција за провођење закона, тужилаштава и министарстава правде са методима вођења финансијских истрага и откривања имовине стечене криминалом у Њемачкој.         Конференција за новинаре одржаће се у 9,30 часова у Прес центру Владе РС

| Бањалука | Понедjељак, 21. фебруар 2011. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“, полицијски службеници Полицијске станице Бањалука Обилићево, присуствоваће отвореној дебати на тему „Заштитимо жене жртве насиља у породици“ са акцентом на припаднице њежнијег пола из Ромских породица. Састанак је предвиђен сутра 19.02.2011.године, у времену од 11,00 до 13.00 часова, у просторијама Културно умјетничког друштва „Весели бријег“ у Бањалуци. Сусрет има за циљ побољшање положаја жена из Ромских породица у друштву и њихова едукација у случају насиља у породици. Позивамо представнике медија да присуствују овом догађају.

| Бањалука | Петак, 18. фебруар 2011. | Опширније


Замјеник командира ПС Бањалука Лауш гдин. Дарко Новковић и портпарол ЦЈБ Бањалука Госпа Арсеновић, данас, 17.фебруара 2011. године, са почетком у 12,00 часова, у депозиту ЦЈБ Бањалука, у улици Николе Пашића број 1, у Трну (касарна ''Сарица''), даће изјаву за представнике медија, поводом наставка акције ЦЈБ Бањалука под називом ''Стријелац'', спроведене у циљу разбијања и идентификовања криминалних група које се баве провалним крађама на подручју Града Бањалуке и шире околине. На наведеној локацији, новинарима ће бити омогућено фотографисање и видео запис предмета одузетих у наведеној акцији. Позивају се представници медија да присуствују наведеном догађају

| Бањалука | Четвртак, 17. фебруар 2011. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо отупутовао је у тродневну службену посјету Бриселу, у оквиру које ће се састати са шефом Канцеларије за БиХ у Генералном директорату за проширење Европске комисије Паолом Памплони и директором за међународне послове Генералног директората за унутрашње послове Европске комисије Луиђијем Сореком.        Током посјете Бриселу, планирано је и да се министар Чађо састане и са директором Директората за Русију, Блиски Исток и Западни Балкан при Европској служби спољне послове Мирославом Лајчаком и командантом цивилних операција Европске уније при Европској служби за спољне послове Кисом Кломпенхауером.        Министар ће у суботу имати излагање на тему „Тероризам и његов утицај на политичку стабилност и економска кретања“  на конференцији Форума „Кран Монтана“ названој „Туризам и пријетња од тероризма“.

| Бањалука | Четвртак, 17. фебруар 2011. | Опширније


Замјеник командира ПС Бањалука Лауш гдин. Дарко Новковић и портпарол ЦЈБ Бањалука Госпа Арсеновић, даће изјаву за представнике медија поводом акције ЦЈБ Бањалука под називом  «Стријелац»,  спроведене у циљу разбијања и идентификовања криминалних група које се баве провалним крађама на подручју Града Бањалуке и шире околине. Наведене изјаве планиране су данас, 11.фебруара 2011. године, са почетком у 12:00 часова, у депозиту ЦЈБ Бањалука, у улици Николе Пашића број 1, у Трну (касарна «Сарица»), гдје ће бити омогућено фотографисање и видео запис предмета одузетих у наведеној акцији. Позивају се представници медија да присуствују наведеном догађају.

| Бањалука | Петак, 11. фебруар 2011. | Опширније