Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Центар јавне безбједности Добој организује конференцију за новинаре на којој ће начелник Тихомир Нарић, презентовати активности и резултате ЦЈБ Добој остварене у прва три мјесеца 2009. године и приоритетене задатке Центра у наредном периоду.Конференција ће се одржати и згради ЦЈБ-а у сриједу 15.04.2009. године у 09,30 часова.Позивамо све представнике медија да присуствују конференцији ЦЈБ Добој.

| Добој | Понедjељак, 13. април 2009. | Опширније


     У оквиру кампање „122-Ваша полиција“ коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује у Републици Српској у сарадњи са ЕУПМ-ом, ученици других разреда бањалучких основних школа „Бранко Ћопић“ и „Вук Стефановић Караџић“ посјетиће сутра, 10. априла 2009. године у 10 часова Управу за полицијско образовање у Бањалуци (Булевар Живојина Мишића бб).      Током посјете, ученици ће се упознати са начином школовања будућих полицајаца, а презентоваће им се опрема и средства која се користе у току обуке полицајаца. Циљ ове посјете, као и саме кампање МУП-а РС је едукација грађана о питањима одговорности полиције, с посебним нагласком на наставак процеса јачања комуникације између грађана и полиције.             Изјаве за новинаре предвиђене су око 12 часова, након што полазници 13. класе Полицијске академије за основце демонстрирају вјежбе из самоодбране.  

| Бањалука | Четвртак, 09. април 2009. | Опширније


У оквиру Кампање „Ваша полиција-122“, коју МУП РС у сарадњи са ЕУПМ-ом  проводи на подручју РС,  дана 09.04. ове године (четвртак), у 13,00 часова, у СШЦ „28.јуни“ у Лукавици, Центар јавне безбједности И.Сарајево организује јавну трибину на тему „МЛАДИ, ДРОГА, АЛКОХОЛ“, којој ће присуствовати око сто ученика првих и других разреда средњих школа.      Осим припадника полиције, предавачи ће бити еминентни стручњаци из ове области, госпођа Рада Радојковић, професор педагогије и психологије и доктор  Јелена Нинков.  

| Лукавица | Сриједа, 08. април 2009. | Опширније


  Центар јавне безбједности Добој организује „Дан отворених врата“ за ученике основних школа са подручја општине Добој. Током посјете, припадници ЦЈБ Добој презентоваће дио опреме и материјално-техничка средства и неколико елемената борилачких вјештина које припадници службе јавне безбједности користе приликом обављања редовних послова и задатака. Учиници ће посјетити просторије Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, како би кроз дружење, најмлађу популацију упознали са начинима рада и методама дјеловања полиције и уједно успоставили пријатељске односи између младих и полиције у циљу јачања сарадње и унапређења укупне безбједносне ситуације на подручју које оперативно покрива ЦЈБ Добој.             Наведене активности одржаће се 08. априла 2009. године у кругу Полицијске станице за безбејдност саобраћаја Добој са почетком у 10 часова.                           Позивамо представнике медија да пропрате наведене активности Центра јавне безбједности Добој.    

| Добој | Уторак, 07. април 2009. | Опширније


       Поводом Дана полиције Републике Српске, 4. априла, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра сљедеће активности у Бањалуци:   10:45   Парастос за припаднике Министарства унутрашњих послова             Републике Српске који су страдали у протеклом рату биће служен у Ребровачкој                 цркви у Бањалуци   11:15   Предавање рапорта предсједнику Републике Српске Рајку Кузмановићу испред             зграде МУП-а РС (Булевар Десанке Максимовић бр.3).             Затим, слиједи полагање вијенаца на спомен плочу у холу зграде МУП-а РС.               Вијенце ће положити министар унутрашњих послова Републике Српске               Станислав Чађо, директор полиције РС Урош Пена, предсједник РС Рајко             Кузмановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић,               предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и други званичници              Републике Српске, као и представници Борачке организације РС. 12:00   Технички збор МУП-а РС на Тргу Крајине                                                                                                        Изјаве за новинаре предвиђене су након полагања вијенаца испред зграде             МУП-а  РС.  

| Бањалука | Петак, 03. април 2009. | Опширније


Поводом Дана полције Републике Српске, 4. априла, делегацију Министарства унутрашњих послова Републике Српске коју предводи министар Станислав Чађо примиће сутра, 3. априла у 12 часова у Палати предсједника РС у Бањалуци, предсједник Републике Рајко Кузмановић.Овом приликом, предсједник Кузмановић унаприједиће начелника Управе за криминалистичку полицију Гојка Васића у чин генерал инспектора, а Слађана Црквењаша из Центра јавне безбједности Источно Сарајево из чина виши наредник у чин млађи инспектор.      Након пријема код предсједника РС предвићене су изјаве за новинаре.

| Бањалука | Четвртак, 02. април 2009. | Опширније