Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Дана 30.11.2009.године, понедјељак, са почетком у 12,00 часова, у кабинету Предсједника Скупштине општине Невесиње, оджаће се састанак чланова Форума за безбједност заједнице. Дневни ред Форума: 1. Фактори који утичу на стање јавног реда и мира: - радно вријеме угоститељских објеката - провођење Одлуке Владе Републике Српске о забрани точења алкохола малољетницима и - неовлаштена продаја пиротехничких средстава. Позивамо новинаре да пропрате ову активност.

| Требиње | Петак, 27. новембар 2009. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске, „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама», Полицијска станица Козарска Дубица, организовала је предавање ученицима и наставном особљу на тему превенције вршњачког насиља, злоупотребе дуванских производа, алкохола и дрога и пријетњи подметнутим експлозивом, као и безбједност дјеце учесника у саобраћају. Наведеном предавању, одржаном дана 26.11.2009.године у просторијама Средње мјешовите школе «Никола Тесла» у Козарској Дубици, одазвало се око 150 средњошколаца и већина наставног особља поменутог средњошколског центра. Поред спречавања криминалног и социјално неприхватљивог понашања код дјеце и омладине и подизања безбједности ученика и наставног особља у школама и непосредној близини школа на што виши ниво, један од приоритетних циљева наведеног пројекта, јесте и јачање сарадње, комукације, партнерства и повјерења између полиције, циљних група и других субјеката, као и ангажовање свих сегмената и институција друштвене заједнице у превенцији малољетничког преступништва. Представници локалне телевизије медијски су подржали почетак реализације наведене кампање, а наведени прилог биће емитован током вечерњег информативног програма. Наведено предавање, предвиђено је и у Основној школи «Свети Сава» у Козарској Дубици, дана 27.11.2009.години, са почетком у 12:30 часова. Позивамо медије да пропрате овај догађај.

| Бања Лука | Петак, 27. новембар 2009. | Опширније


На састанку Форума за безбједност грађана општине Теслић, који ће се одржати у понедељак 30. новембра 2009. године у 11,00 часова у Малој конференцијској сали Скупштине општине Теслић, између осталог, биће разматрана проблематика штетног утица и посљедица које настају употребом пиротехничких средстава. На састанку Форуму учествоваће командир ПС Теслић, Желимир Душанић и замјеник командира Дамјан Трифуновић, који су чланови Форума, а као гости Форума учешће ће узети помоћник командира ПС Теслић, Васкрсије Матићић (задужен за праћење стања јавног реда и мира) и шеф Општинског штаба Цивилне заштите Теслић, Владимир Јанковић. Позивамо новинаре да медијски пропрате заједничке активности ПС Теслић и локалне управе Општине Теслић.

| Добој | Четвртак, 26. новембар 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 27. новембра 2009. године општину Пелагићево, гдје ће се у 10,30 часова састати са начелником општине Симом Стакићем. Изјаве за новинаре планиране су у 11,15 часова.

| Пелагићево | Четвртак, 26. новембар 2009. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“, радници Полицијске станице Мркоњић Град, Станично одјељење полиције Језеро, сутра 26.11.2009.године, организоваће поновни сусрет са мјештанима повратничке популације општине Језеро. Сусрет има за циљ превазилажење разлика, очување и јачање повјерења, као и подизање личне и имовинске безбједности повратника на виши ниво, те њихово активно укључивање у свакодневне токове живота и рада. Дружењу ће присутвовати и руководни радници Станице јавне безбједности Мркоњић Град, а позиви су упућени и представницима Скупштини општине Језеро и Основне школе из Језера. Посјета и дружење одржаће се у скуштинској сали општине Језеро, у четвртак, 26.новембра 2009.године, са почетком у 14:00 часова. Позивамо представнике медија да присуствују овом догађају

| Бања Лука | Сриједа, 25. новембар 2009. | Опширније


На састанку Форума за безбједност грађана општине Пелагићево, који ће се одржати у четвртак, 26. новембра 2009. године у 10,00 часова у сали Скупштине општине Пелагићево, поред осталог, биће разматрана и актуелна безбједносна проблематика (недозвољена употреба пиротехничкиг средстава, сарадња полиције са образовним установама, локалним органима управе, Центром за социјални рад и др.)На Форуму ће учествоваће командир и замјеник командира Полицијске станице Пелагићево. Позивамо новинаре да медијски пропрате заједничке активности ПС Пелагићево и локалне управе Општине Пелагићево.

| Добој | Сриједа, 25. новембар 2009. | Опширније