Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Директор полиције Републике Српске Урош Пена, поводом Свјетског дана борбе против насиља над женама, примиће сутра 25.11.2009. године, представнике Центра за социјални рад, Џендер центра Владе РС, Удружења „Удружене жене" као и представнике Хелсиншког парламента грађана. Пријем је организован како би се сумирали резултати рада борбе против насиља над жена али и истакла сарадња свих организација, које се баве навденом проблематиком и Полиције Републике Српске. Конференција за представнике медија предвиђена је у 11:30 часова у згради Министарства унутрашњих послова РС ( Велика сала )

| Бања Лука | Уторак, 24. новембар 2009. | Опширније


       Поводом крсне славе, Светог Архангела Михаила, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра, 21. новембра 2009. године у Бањалуци сљедеће активности : 11:30   Славски обред и помен за припаднике Министарства унутрашњих послова             Републике Српске који су страдали у протеклом рату у цркви Рођења Пресвете Богородице на Ребровцу. 12:00   Полагање вијенаца на спомен плочу у холу зграде МУП-а РС (Булевар Десанке             Максимовић бр. 4.)               Вијенце ће положити министар унутрашњих послова Републике Српске               Станислав Чађо, директор полиције РС Урош Пена, предсједник РС Рајко             Кузмановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић,               предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, градоначелник Бањалуке             Драгољуб Давидовић, представници Борачке организације РС и други званичници              Републике Српске.        Изјаве за новинаре планиране су након полагања вијенаца.

| Бањалука | Петак, 20. новембар 2009. | Опширније


Директор полиције Републике Српске Урош Пена састаће се сутра, 19.11.2009. године, у Источном Сарајеву са директором Федералног истражног бироа ( FBI ) Робертом Милером. Тема сатанака биће сарадња полиције РС и америчког Федералног истражног бироа. Господин Милер борави у званичној посјети БиХ , у оквиру које је планиран и наведени састанак. Изјеве за медије предвиђене су за 17:15 часова, у Полицијској станици Источно Сарајево.

| Бања Лука | Сриједа, 18. новембар 2009. | Опширније


       Поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила и Дана Високе школе унутрашњих послова, у петак, 20. новембра 2009. године у 11 часова у амфитеатру Управе за полицијско образовање (Булевар Војводе Живојина Мишића 10А) у Бањалуци свечано ће бити промовисани дипломирани правници унутрашњих послова.                                                                    На овој свечаности, представници Управе за полицијско образовање и украјинског државног универзитета унутрашњих послова „Лививски“ потписаће споразум о научно-стручној и пословно-техничкој сарадњи ове двије образовне институције. Свечаности ће присуствовати министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо, директор полиције Републике Српске др Урош Пена, као и бројне друге званице. Сниматељи ће моћи да забиљеже саму  свечаност, а изјаве за новинаре планиране су након церемоније.

| Бањалука | Сриједа, 18. новембар 2009. | Опширније


Данас 18.11.2009.године, у 11,00 часова, у сали ЦЈБ Требиње, начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Требиње Сладо Нинковић даће изјаву за новинаре, у вези са активностима криминалистичке полиције на расвјетљавању и документовању пет КД Разбојништво извршених, у претходном периоду, на подручју Требиња.

| Требиње | Сриједа, 18. новембар 2009. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“, припадници Полицијске станице Бања Лука Лауш, сутра 18.11.2009.године, сусрешће се са мјештанима повратничке популације бањолучког насеља Српске Топлице. Сусрет има за циљ превазилажење разлика, очување и јачање повјерења, као и подизање личне и имовинске безбједности повратника на виши ниво, те њихово активно укључивање у свакодневне токове живота и рада. Дружењу ће присутвовати и руководни радници Полицијске станице Бања Лука Лауш, инспектори Центра јавне безбједности Бања Лука, а позиви су упућени и представницима мјесне заједнице и Основне школе „Бранислав Нушић“ у Српским Топлицама. Посјета и дружење одржаће се у просторијама МЗ Српске Топлице, у сриједу, 18.новембра 2009.године, са почетком у 12:00 часова., након чега су у спортској сали мјесне Основне школе предвиђене спортске активности. Позивамо представнике медија да присуствују овом догађају.

| Бања Лука | Уторак, 17. новембар 2009. | Опширније