Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


   Свечана промоција полазника 13. класе основне полицијске обуке 1. нивоа Полицијске академије биће одржана у петак, 25. септембра 2009. године у 11 часова у амфитеатру Управе за полицијско образовање (Булевар Војводе Живојина Мишића 10А) у Бањалуци.   Промоцији 13. класе присуствоваће директор полиције Републике Српске др Урош Пена. Сниматељи ће моћи да забиљеже сам свечани чин промоције полазника, а изјаве за новинаре планиране су у 12 часова. Протокол  промоције полазника 13. класе основне полицијске обуке 1. нивоа Полицијске академије: 11,00 часова  начелник Јединице за основну и специјалистичку обуку Полицијске                          академије Томислав Миросавић предаће рапорт директору полиције 11.15 часова  свечано интонирање химне и одaвање поште свим погинулим и                         умрлим припадницима МУП РС 11,20 часова  обраћање начелника Управе за полицијско образовање Миле                                  Шикмана 11,25 часова  обраћање директора полиције др Уроша Пене 11,35 часова  додјела награда ученицима који су остварили најбоље резултате у                         учењу и владању у току школовања 11,45 часова  полазници 13 класе даће свечану изјаву да ће савјесно и одговорно                         извршавати дужност овлашћеног службеног лица МУП РС 11,55 часова  уручење увјерења о завршеном школовању и рјешења о распореду у             службу полазницима 13 класе  

| Бањалука | Четвртак, 24. септембар 2009. | Опширније


Министарство унутрашњих послова РС покренуло је реализацију пројекта «Рад полиције у мултиетничким срединама». Основни циљ поменутог пројекта је подршка полиције као активног партнера у развоју добрих  мултиетничких односа и промовисању и интеграцији мањина у свакодневним токовима. ЦЈБ Бијељина ће, 25.09.2009. године, у 12,00 часова, у Бијељини, у ОШ «Јован Дучић», одржати јавну трибину поводом покретања пројекта, гдје ће бити присутни  представници локалне заједнице, представници  основних школа, невладиних организација, вјерских заједница,  представници мањина, као и представнци ЕУПМ-а и ОСЦ-а, представници за људска права и др. Обавјештавамо медије да ће све ове активности моћи попратити као и добити све информације о циљевим  пројекта.  

| Бијељина | Четвртак, 24. септембар 2009. | Опширније


        Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се сутра, 24. септембра 2009. године у 13 часова са комесаром ЕУПМ Стефаном Фелером (Stefan Feller).  Састанак ће бити одржан у просторијама Службе министра унутрашњих послова (Административни центар Владе Републике Српске, ламела Б, 5 спрат).   Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак састанка, а изјаве за новинаре планиране су у након састанка.   

| Бањалука | Сриједа, 23. септембар 2009. | Опширније


         Поводом резултата наставка акције сузбијања неовлаштене производње и промета опојних дрога под називом „Дилер“,  спроведене од стране Центра јавне безбједности Бања Лука, изјаву за представнике медија даће начелник Центра, гдин. Зоран Станишљевић, данас 22.09.2009.године, у свом кабинету, са почетком у 11:30 часова.

| Бањалука | Уторак, 22. септембар 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 22. септембра 2009. године општину Кнежево, гдје ће се у 12 часова састати са руководством општине.     Изјаве за новинаре планиране су у 13 часова  

| Кнежево | Понедjељак, 21. септембар 2009. | Опширније


                                             У оквиру акције Заштитимо дјецу у саобраћају коју МУП РС проводи током мјесеца септембра, те поводом 22.септембра - Међународног дана без аутомобила, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Соколац, дана 22.септембра у времену од 10,30 до 13,00 часова, на платоу испред општине,  организују манифестацију за ученике Основне школе „Соколац“, за коју је припремљен пригодан културно-умјетнички  програм као и награде учесницима. Циљ ове манифестације је да се апелује на све возаче – власнике моторних возила, да наведеног дана не користе своја возила у саобраћају или њихово кориштење сведу на најмању могућу мјеру, чиме ће дати свој допринос обиљежавању овог дана. Саобраћај за возаче моторних возила биће затворен у Улици Цара Лазара и у Гласиначкој улици у времену од 10,00 до 14,00 часова. С обзиром да ће се наведеног дана, на улицама у Сокоцу наћи велики број пјешака, апелујемо на возаче, који ипак буду користили своје аутомобиле, да возе опрезно и полако.

| Соколац | Понедjељак, 21. септембар 2009. | Опширније