Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

УПРАВА КРИМИНАЛИСТИЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ

Јединица за општи криминалитет

Одјељење за високотехнолошки криминалитет


Упозорења за грађане


Лажна "SAMSUNG " наградна игра

Бања Лука | 19. 07.2019. год.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да је у јулу 2019. године на друштвеној мрежи Facebook креирана страница под називом „Samsung Galaxy S7“ Edge на којој је организована лажна наградна игра.
Као и у случају претходно организованих наградних игара за учешће је неопходно оставити коментар - у овом случају написати омиљену боју мобилног телефона. Учесници лажне наградне игре након тога запримају поруку у којој се наводи да су сретни добитници мобилног телефона марке Samsung, али ради преузимања награде морају доставити фотографију свог лица и личног документа. Поред ових фотографија, од учесника се тражи и достављање осталих личних података који нису наведени у личним документима (адреса, контакт телефон итд.).
Министарство унутрашњих послова Републике Српске упозорава грађане да је једини циљ корисника ове странице на преварни начин прибавити и искористити њихове личне податке ради злоупотребе, због чега се грађани упозоравају да фотографије личних докумената и личне податке не дијеле односно не шаљу путем друштвених мрежа или електронске поште.