Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

УПРАВА КРИМИНАЛИСТИЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ

Јединица за општи криминалитет

Одјељење за високотехнолошки криминалитет


Упозорења за грађане


Лажна наградна игра "NLB-Bank "

Бања Лука | 13. 08.2019. год.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да је у августу 2019. године на друштвеној мрежи Facebook креирана страница под називом „NLB-Bank“ на којој је организована лажна наградна игра.
Као и у случају претходно организованих наградних игара за учешће је неопходно у "Inbox" послати порук и написати број од 1-888. Учесници лажне наградне игре након тога запримају поруку у којој се наводи да су сретни добитници и као награду добијају чек, али ради преузимања награде морају доставити име и презиме, мјесто и адресу становања,контакт број, фотографијуличне карте (обе стране) и фотографију Вас са папиром на којем ће писати ваше име и презиме.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске упозорава грађане да је једини циљ корисника ове странице на преварни начин прибавити и искористити њихове личне податке ради злоупотребе, због чега се грађани упозоравају да фотографије личних докумената и личне податке не дијеле односно не шаљу путем друштвених мрежа или електронске поште.