Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

УПРАВА КРИМИНАЛИСТИЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ

Јединица за општи криминалитет

Одјељење за високотехнолошки криминалитет


Новости


Упозорење грађанима на имејл поруке лажног садржаја

Бања Лука | 13. 12.2022. год.

 

            Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да је у посљедњем периоду евидентирано да на имејл адресе физичких и правних лица пристижу поруке у којима је наведено да постоји информација да се исти баве незаконитим активностима везаним за порнографију и злостављање.

            У наведеним имејл порукамаизвршиоци често злоупотребљавају имена припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те је у посљедње вријеме уочено да злоупотребљавају и име директора полиције Републике Српске Синише Кострешевића.

Упозоравамо грађане да су наводи из предметних имејл порука лажни, те да су називи институција и имена лица злоупотребљени.

Савјетујемо грађанима да уколико добију такве имејл поруке, исте не отварају и не одговарају на њих, те да уколико су на било који начин оштећени да то пријаве МУП-у Српске.

Више информација о начинима превара и савјетима за заштиту грађана можете пронаћи на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске https://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk, а за више информација можете се обратити и на имејл адресу vtk@mup.vladars.net.