Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Obilježavanje krsne slave Svetog arhangela Mihaila u CJB Trebinje

| Trebinje | Srijeda, 20. novembar 2013.

Krsna slava MUP-a Republike Srspke danas je obilježena u CJB Trebinje. U crkvi Svetog cara Lazara, koja se nalazi u krugu Centra, održan je pomen za 18 poginulih pripadnika CJB Trebinje i vjerski obred lomljenje slavskog kolača. 

Ispred panoa poginulim pripadnicima CJB Trebinje položeno je cvijeće i zapaljenje svijeće.

U obraćanju novinarima načelnik Centra Dragan Nosović, ovom prilikom, istakao je dobro stanje bezbjednosti po svim oblastima.

„U proteklih 11 mjeseci CJB Trebinje je postigao dobre rezultate u svima oblastima rada i to je jedan pozitivan trend stanja bezbjednosti u kontinuitetu“ naglasio je načelnik Nosović.

Dobri rezultati Centra su i po pitanju oblasti sprečavanja i rasvjetljavanja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Kroz pet operativnih akcija oduzeto je više od 162 kilograma opojne droge skanka i manje količine drugih opojnih droga. Ukupno 56 lica obuhvaćeno je izvještajima o počinjenom krivičnom djelu iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U oblasti privrednog kriminaliteta ostvareni su, takođe, dobri rezultati. Procesuirano je  preko 30 lica za najteže oblike privrednog kriminala. Među tim licima su direktori, predsjednici i članovi upravnih odbora, državni službenici  i i druga ovlaštena lica.

„Rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu je oko 83%, to je svakako rezultat vrijedan pažnje i doprinio je da danas sa zadovoljstom istaknem  dobro stanje bezbjednosti  na području Centra javne bezbjednosti Trebinje. Policijski službenici CJB Trebinje će i u narednom periodu, učiniti sve na očuvanju i poboljšanju ovakvog stanja bezbjednosti.“ rekao je Nosović.

Načelnik Centra je upoznao novinare sa pokrenutom inicijativom za izgradnju spomen obilježaja poginulim pripadnicima Centra.

„Spomen obilježje će biti izgrađeno u što skorije vrijeme, nalaziće se ispred zgrade Centra i to je najmanje što možemo uraditi za poginule pripadnike CJB Trebinje“ rekao je, u obraćanju novinarima, načelnik Nosović.