Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Proslavljena Krsna slava MUP-a RS, Aranđelovdan

| Banjaluka | Četvrtak, 21. novembar 2013.

Služenjem parastosa stradalim pripadnicima MUP-a RS i lomljenjem slavskog kolača – obilježena je Krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranćelovdan. S obzirom da je 21. novembar i Dan Visoke škole unutrašnjih poslova MUP-a RS, danas su na svečanosti u Upravi za policijsko obrazovanje promovisani i diplomirani pravnici unutrašnjih poslova. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je da će MUP Srpske u narednom periodu svoj posao obavljati na najvišem profesionalnom nivou i u skladu sa zakonskim procedurama.
On je, povodom krsne slave MUP-a, rekao da je Ministarstvo krenulo sa intenzivnim opremanjem svojih pripadnika, uz veliku podršku Vlade i predsjednika Republike Srpske.
"U decembru stiže veći kontingent službenih motornih vozila, a raspisani su i tenderi za nabavku uniformi i obuće, tako da ćemo za Dan policije vjerovatno imati novi izgled pripadnika MUP-a", rekao je
ministar Jovičić.
Prema njegovim riječima, to će biti dodatni motiv da MUP učini što više na smanjenju stope kriminaliteta na najmanju moguću mjeru.
On je izrazio zadovoljstvo i činjenicom da u Narodnoj skupštini niko nije glasao protiv Izvještaja o radu MUP-a za prvih pola godine, ocijenivši to podrškom radu Ministarstva.
Ministar Jovičić, koji je prisustvovao promociji svršenih studenata Visoke škole unutrašnjih poslova, rekao je da su tri najbolja studenta nagrađena novčanim nagradama i rješenjima o zasnivanju pripravničkog radnog odnosa u Ministarstvu.
"Sa posebnom pažnjom i pijetetom smo se sjetili i 782 naših kolega koji su dali živote prilikom stvaranja Republike Srpske. Imamo moralnu, ljudsku i kolegijalnu obavezu da mislimo na te ljude i njihove porodice", rekao je ministar Jovičić.
Student generacije na Visokoj školi unutrašnjih poslova Gordana Šakotić očekuje da će teorijska znanja stečena na ovoj visokoškolskoj ustanovi potvrditi u praksi u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.
"Ovaj poziv sam odabrala jer me, prije svega, privlačila uniforma i pomoć drugim ljudima", rekla je Šakota.
Promociji diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova prisustvovali su i direktor Policije Gojko Vasić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Narodne skupštine i akademske zajednice.