Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U akciji ,,Slot“ na području Gradiške rasvijetljene teške krađe

| Gradiška | Ponedeljak, 02. april 2018.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška, realizovali su akciju kodnog naziva ,,Slot“, koja je imala za cilj rasvjetljavanje krivičnih djela ,,Teška krađa“ u ugostiteljske objekte, te suidentifikovali liceM.P. (1993) iz Gradiške, koje se sumnjiči da je u mjesecu martu tekuće godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška počinio dva krivična djela ,,Teška krađa“.
Krivična djela suizvršena upotrebom fizičke snage i podesnog alata na prozor ugostiteljskih objekata, a zatim upotrebom podesnog alata izvršeno je obijanje aparata igara na sreću, iz kojih je otuđen novac u iznosu od oko  1600 KM.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršen je preters kuće i pratećih objekata koje koristi navedenolice, kojom prilikom su pronađeni i oduzetipredmeti (razne vreste alata) koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, a mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.
O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog ružilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavvi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.
Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji, a u cilju  rasvjetljavanja i drugih krivičnih djela protiv imovine, a za koje se sumnja da su izvršila navedena lica.