Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Demantij na tekst „Ne istražuje se slučaj pogibije?“ portala RTV BN

| Banja Luka | Četvrtak, 26. april 2018.

U cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti, a u vezi sa neistinitim navodima u tekstu „Ne istražuje se slučaj pogibije?“ koji je objavljen danas na portalu BN televizije, a koje su dalje prenijeli i drugi mediji, Policijska uprava Banja Luka podsjeća javnost, kao i urednika navedenog portala, da su pripadnici Policijske uprave Banja Luka u vezi sa saobraćajnom nezgodom u kojoj je smrtno stradalo lice inicijala S.N. a na koju se odnosi pomenuti tekst, 27.12.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ iz člana 402. Krivičnog zakonika Republike Srpske protiv lica inicijala A.D.

Policijska uprava Banja Luka je putem sredstava javnog informisanja obavjestila javnost o preduzetim mjerama i radnjama, te uredno odgovorila na sve medijske upite, kao i na sva postavljena poslanička pitanja. Isto će nastaviti u narednom periodu, a sve s ciljem izbjegavanja dezinformisanja javnosti, kao što je načinjeno navedenim tekstom.

Podsjećamo da se pomenuta saobraćajna nezgoda dogodila 12. novembra 2017. godine oko 01,10 časova u ulici Krajiških brigada, grad Banja Luka. U nezgodi su učestvovali A.D. iz Gradiške putničkim automobilom marke „Audi“ i pješak S.N. iz Kneževa, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo. Uviđaj na licu mjesta izvršili su dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka. Lice inicijala A.D. je slobode lišeno na licu mjesta. Alkotestiranjem vozača i izvršenim vještačenjima kod oba učesnika saobraćajne nezgode utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.