Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

DEMANTIJ

| Doboj | Četvrtak, 26. april 2018.

U cilju objektivnog informisanja javnosti, a u vezi sa neistinitim navodima koji su izneseni u okviru protestne šetnje ulicama grada Doboja povodom obilježavanja devet godina od ubistva nekadašnjeg potpredsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Branislava Garića, Policijska uprava Doboj demantuje navode pripadnika ove stranke da su manjkavosti u radu policijskih službenika doprinijele oslobađajućoj presudi u ovom slučaju.

Podsjećamo javnost, a posebno pripadnike ove stranke da je tadašnji Centar javne bezbjednosti Doboj podnio Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Rajka Savića Okružnom tužilaštvu Doboj zbog postojanja osnova sumnje da je 26. aprila 2009. godine u ulici Vidovdanska bb u prostorijama ove stranke počinio krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. KZRS.

Naime lice je dan nakon izvršenja krivičnog djela uz Izvještaj predato nadležnom tužilaštvu, pod čijim nadzorom je i vođena istraga.

Podsjećamo da je Savić oslobođen od optužbe zbog krivičnog djela ubistva, jer nije bio uračunljiv u vrijeme izvršenja djela, što je utvrđeno na osnovu izvršenog vještačenja, naloženog od strane suda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske neće komentarisati pravosnažnu presudu nadležnog suda.

Ministarstvo neće dozvoliti da netačne i neumjesne izjave, odnosno napadi na institucije Republike Srpske, utiču na rad policijskih službenika i drugih pripadnika ovog Ministarstva, koji će i u narednom periodu poslove iz svoje nadležnosti obavljati u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima Republike Srpske.