Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijski službenici održali edukativna predavanja učenicima povodom manifestacije „Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu“

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 10. maj 2018.

 Povodom manifestacije „Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu“, koja se održava u periodu 8.,10. i 11. maj 2018. godine, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo, danas su održali edukativno predavanje za učenike OŠ „Sveti Sava“- Područna škola Tilava, na temu „Bezbjednost djece u saobraćaju“, a zatim učenicima predstavili opremu i sredstva kojima vrše kontorlu i regilisanje saobraćaja.
Takođe, policijski službenici su zajedno sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske na poligonu sa vertikalnom i horizonatlnom signalizacijom, kao i poligonu spretnosti upravljanja biciklima edukovali učenike o poštovanju saobraćajnih propisa i njihovom pravilnom učešću u saobraćaju.
Ovo je samo jedna od aktivnosti koje će sprovoditi policijski službenici tokom održavanja navedene manifestaciji, kojom se kroz preventivni rad i saradnju pokazuje uloga policije.