Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Podnesen izvještaj protiv pet lica u akciji „ARSENAL“

| Banja Luka | Četvrtak, 17. maj 2018.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. stav 3. KZ RS, sproveli su danas u Okružno javno tužilaštvu Banja Luka lica inicijala Z.T., M.M. i Z.Ć., dok je za lica I.Z. i S.S., za kojima se intezivno traga, podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
Lica inicijala I.A., Z.A., M.M. i B.P., koja su takođe lišena slobode u okviru akcije „ARSENAL“, otpuštena suda se brane sa slobode, a protiv istih se istraga nastavlja.
Podsjećamo, u okviru višemjesečne akcije „ARSENAL izvršeni su pretresi na deset lokacija na području Banjaluke, slobode je lišeno sedam lica, te je zaplijenjena određena količina različitih vrsta opojne droge i to: kokaina, spida, marihuane, heroina, kao i hemijske supstance za miješanje opojnih droga. Takođe, u akciji su oduzete i određene količine vatrenog oružja i municije, kao i veća količina gotovog novca.