Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dvadesetsedmogodišnjak lišen slobode nedugo nakon izvršenja krivičnog djela

| Banja Luka | Četvrtak, 24. maj 2018.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 23.05.2018. godine, nedugo nakon zaprimljene prijave, identifikovali su, pronašli i lišili slobode E.Š. (1991) iz Banje Luke, osumnjičenog da je izvršio krivično djelo Krađa. Lice se sumnjiči da je istog dana oko 15,00 časova iskoristio nepažnju vlasnika kuće i iz unutrašnjosti otuđio predmete koji su i pronađeni kod njega.
Daljim ispitivanjem, utvrđeno je da se E.Š. sumnjiči da je u vremenskom periodu od 06.04.2018. godine do 23.05.2018. godine na području grada Banje Luke izvršio još jedno krivično djelo „Krađa“ i dva krivična djela „Teška krađa“, gdje je prethodno savladvao prepreke ili iskoristio nepažnju oštećenih i iz stambenih objekata i jednog poslovnog objekta, otuđio predmete čime je oštećenima pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 4.000,00 KM.
Policijski službenici će u toku dana, nakon kompletiranja predmeta, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima lice E.Š. sprovesti u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje iz njihove nadležnosti.