Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Službeno lice inspekcijskog organa u Kostajnici nepreduzimanjem službenih radnji oštetilo budžet Republike Srpske za 7 000,00 KM

| Prijedor | Četvrtak, 24. maj 2018.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 23.05.2018. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijalaD.V. (1987) iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.
Osumnjičeno lice zaposleno u opštinskoj inspekciji Kostajnica u svojstvu veterinarskog inspektora, tereti se da u mjesecu januaru 2017. godine, vršeći inspekcijski nadzor i kontrolu u jednom trgovačkom marketu u Kostajnici nije preduzelo službene radnje koje je bilo dužno preduzeti, odnosno nije sankcinisalo pravno i odgovorno lice, iako je u prodaji marketa zateklo i utvrdilo napravilnosti. Takođe, osumnjičeno lice nije sačinilo zapisnik o zatečenom stanju  ili ga je naknadno prikrilo ili uništilo niti je donijelo rješenje o nalaganju otklanjanja nepravilnosti.
Činjenjem pomenutih radnji, osumnjičeno lice je oštetilo budžet Republike Srpske za iznos od 7 000,00 KM, a istovremeno je za isti iznos pogodovalo i ostvarilo korist  za jedno pravno lice iz Dervente koje je osnivač i vlasnik marketa u Kostajnici.