Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održano edukativno predavanja o zloupotrebi opojnih droga

| Foča | Četvrtak, 24. maj 2018.

Policijski službenici  Policijske uprave Foča su 24.05.2018.godine u 12,15 časova, u prostorijama Osnovne škole ,,Veselin Masleša’’ u Foči, održali edukativno predavanje učenicima šestih razreda na temu ,,Borba protiv bolesti zavisnosti’’.
Edukativno predavanje održano je za oko  50 đaka navedene škole, kojem su prisustvovali razredne starješine odjeljenja šestih razreda. Cilj predavanja je širenja svijesti o štetnostima i posljedicama koje nastaju konzumiranjem narkotika i adekvatnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotreba opojnih droga. Prilikom predavanja učenici i nastavno osoblje informisalo se koje vrste droga postoje, kako i na koji način da prepoznaju konzumenta opojnih droga, te kako da postupaju u tim slučajevima i na koji način da se preduprijede svi mogući načini zloupotrebe opojnih droga.
Đaci su tokom predavanja bili aktivni i učestvovali su u predavanju na taj način što su postavljali  pitanja te  konverzacijom sa policijskim službenicima na pomenutu temu i na taj način pokazali izuzetno dobru saradnju.