Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Zajedno zaštitimo najmlađe učesnike u saobraćaju

| Doboj | Utorak, 28. avgust 2018.

 

S obzirom na to da se bliži početak školske 2018/2019. godine, kada je povećano prisustvo djece u saobraćaju, policijski sužbenici Policijske uprave Doboj sprovode  republičku akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, u cilju povećanja bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece predškolskog uzrasta koja prvi put, kao pješaci učestvuju u saobraćaju.

Od prvog dana školske godine biće povećano  prisustvo policijskih službenika u blizini svih obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima se krećeveći broj djece. Tokom školskih smjena učenici najnižih razreda biće usmjeravani na najbezbjednije pravce kretanja.

Učenicima nižih razreda osnovnih škola biće održana  i predavanja o saobraćajnim pravilima i propisima koje moraju poštovati kada kao pješaci učestvuju u saobraćaju.

Takođe, napominjemo da će policijski službenici vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, a takođe, policijski službenici će sankcionisati sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola,  pješačkih prelaza i  autobuskih stajališta.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, a posebno na putnim pravcima na kojima se kreću učenici, te da na taj način zajedno zaštitimo najmlađe učesnike u saobraćaju.