Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za dva dana sankcionisano 47 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

| Zvornik | Utorak, 28. avgust 2018.


Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 24. do 26. avgusta 2018. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola iopojnih droga u organizmu.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 329 učesnika u saobraćaju, od kojih je 120 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 242 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 47 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod dva (2) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava, tri učesnika su sankcionisana.  Pored toga, evidentirano je i 70 ostalih prekršaja.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik,slične akcije biće provedene i u narednom periodu. 

Policijska uprava Zvornik apeluje navozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe, ali i druge učesnikeu saobraćaju.