Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Školska saobraćajna patrola iz Broda u akciji „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

| Doboj | Utorak, 04. septembar 2018.

 

U sklopu akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, policijski službenici Policijske stanice Brod, pored svih aktivnosti koje su preduzeli u cilju regulisanja saobraćaja i pružanja pomoći najmlađim učesnicima u saobraćaju, angažovali su i školsku saobraćajnu patrolu koja je dijelila raspored časova učenicima, pomagala djeci pri prelasku kolovoza i pomagala vozačima prilikom parkiranja vozila na parkiralištu škole.

Takođe, prija početka školske 2018/2019. godine, policijski službenici Policijske stanice Brod su Odjeljenju za privredu i društvene djelatnostu opštine Brod predložili izradu natpisa sa porukom za vozače, tako da je  prvog dana navedene školske godine iznad kolovoza u blizini obrazovnih ustanova u Brodu osvanuo i natpis sa porukom „Vozači oprez! Počela je školska godina.“, sa grbom policije Republike Srpske i opštine Brod.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, posebno u blizini škola i na putnim pravcima na kojima se kreću učenici, kako bi na taj način povećali bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.