Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišeni slobode zbog nelegalnog posjedovanja droge, oružja i municije

| Istočno Sarajevo | Utorak, 04. septembar 2018.


Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge, lišili su slobode lice inicijala M.V. (1980) iz Istočnog Novog Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i lice inicijala A.H. (1979) iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i  „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Naime, policijski službenici su 03.09.2018. godine oko 13,30 časova, u ulici Kasindolskog bataljona, opština Istočna Ilidža, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Volkswagen“, tip „Golf A3“, u kojem su se nalazila navedena lica.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen je pretres lica i vozila i kod lica M.V. pronađeno je 10 pvc paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ i pet pvc paketića sa sadržajem suve zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, dok je u navedenom vozilu, koje koristi A.H. pronađeno vatreno oružje-pištolj, za koje lice nije posjedovalo dozvolu za držanje i nošenje, određena količina municije različitog kalibra, metalna drobilica u kojoj se nalazio grumen suve suve zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ i tri pvc paketića sa sadržajem bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“. 

           Ukupna bruto masa pronađene opojne droge iznosi oko 118 grama.

           U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će protiv lica M.V. i A.H. biti dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.