Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Obavještenja građanima o mjerama za vrijeme posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije

| Banja Luka | Četvrtak, 20. septembar 2018.

 

        Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj 21. septembra 2018. godine, preduzeće mjere prvog (najvišeg) stepena bezbjednosti na teritoriji gradova Istočno Sarajevo i Banjaluka kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.
          S tim u vezi, navedenog dana u vrijeme dolaska i odlaska delegacije, biće zabranjeno kretanje motornim vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije, odnosno naputnom pravcu od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do samog grada u vremenskim periodima od 14,00 do 16,00 časova, kao i od 18,00 do 19,30 časova, kao i u ulicama Gundulićeva, Olimpijskih pobjednika i u dijelu Ulice Kralja Petra I Karađorđevića za vrijeme aktivnosti gospodina Lavrova.Obustave na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža biće periodične u vremenskom periodu od 11,30 do 14,00 časova.
Navedenog dana biće zabranjen prevoz eksplozivnih materija kao i saobraćaj za teretna motorna vozila ukupne nosivosti preko 7,5 tona na području Grada Banjaluka, opština Laktaši, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.
Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane obavještavamo da je na području Grada Banjaluka i Istočno Sarajevo, kao i na trasi kretanja zabranjena upotreba dronova.
Istovremeno, predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom posjete ruske delegacije, treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju.
Predstavnici medija i svi građani su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.
Navedenog dana, biće zabranjen rad određenih ugostiteljskih i drugih objekata na području gradova Banjaluka i Istočno Sarajevo, kao i Opštine Laktaši.
Policijski službenici MUP-a Republike Srpske će u četvrtak 20. septembra od 15,00 časova i petak 21. septembra dok za tim postoji potreba, pregledati stanove, poslovne prostore i druge objekte koji se nalaze u blizini temelja srpsko - ruskog hrama, te s toga molimo građane za razumijevanje i saradnju.
Građani će na lokaciju temelja srpsko - ruskog hrama, moći ući iz Gundulićeve ulice, iz pravca Aleje Svetog Save kao i Olimpijskih pobjednika do 15,00 časova, a nakon toga isključivo pješačkom zonom iz pravca naselja Borik.
S obzirom da će se vršiti pregledi na ulazima, građanima se savjetuje da ne nose ruksake i torbe, te da obavezno ponesu identifikacioni dokument.
Takođe, apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.
Građanima savjetujemo da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na balkone, krovove zgrada i slično duž trase kretanja, kao i na mjestima iz protokola za vrijeme boravka delegacije.