Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Obavještenje građanima o mjerama za vrijeme posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije na području Policijske uprave Istočno Sarajevo

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 20. septembar 2018.

          

Policijska uprava Istočno Sarajevo, u petak 21. septembra 2018. godine, preduzeće najviši stepen mjera bezbjednosti, povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj, kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

 S tim u vezi, navedeniog dana, u sklopu mjera bezbjednosti,  u vremenskim intervalima od 12,00 do 15,00 časova, u vrijeme dolaska i odlaskaruske delegacije, biće povremeno zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila, i to: na dijelu magistralnog puta M - 18, dionica raskrsnica Kula do raskrsnice ulice Ravnogorska i ulice Kurta Šorka (Kanton Sarajevo),  dionica regionalnog puta R - 466 od raskrsnice Vraca do raskrsnice Kula, kao i dio ulica Stefena Nemanje i Cara Lazara. Pored navedenog obustava saobraćaja vršiće se i u ulici Vuka Karadžića (od Lukavičkog raskršća do Toplika).

Takođe, na navedenoj trasi kretanja ruske delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake.  

U dijelu ulica Stefana Nemanje (od opštine do kružnog toka) i ulice Vuka Karadžića (od Lukavičkog raskršća do Toplika), kao i u ulici Cara Lazara (u zoni galerije Kućanski), te cijelom ulicom Vojvode Radomira Putnika (Vraca - Kula), dio ulice Ravnogorska (Kula-Dobrinja1), u vremenu od  10,00 do 16,00 časova, na snazi je naredba o zabranirada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost.

Navedenog dana biće zabranjen prevoz eksplozvnih materija, kao i saobraćaj za teretna motorna vozila ukupne nosivosti preko 7,5 tona na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane obavještavamo da je na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, kao i na trasi kretanja zabranjena upotreba dronova.

Istovremeno, predstavnici medijskih kuća, koji su se akreditovali za praćenje događaja, treba da imaju istaknute akreditacije i da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.

Građanima savjetujemo da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, da uz sebe imaju identifikacioni dokument, kao i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na balkone i slično, duž trase kretanja ruske delegacije, koja je navedena u protokolu.