Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač sa novim britanskim ambasadorom u BiH Fildom

| Banja Luka | Četvrtak, 20. septembar 2018.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Metjuom Fildom (Mathew Field).

Bila je ovo nastupna posjeta ambasadora Filda nakon što je stupio na dužnost u avgustu ove godine.

Ministar Lukač i ambasador Fild su se saglasili da je operativna i strateška saradnja institucija koje predstavljaju na visokom nivou, te da će tako biti i nastavljeno kroz realizaciju zajedničkih projekata.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima, sa naročitim akcentom na pitanje bezbjednosti u predizbornom periodu, javnim okupljanjima, a riječi je bilo i o borbi protiv terorizma i ekstremizma.

Ministar Lukač je rekao da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeti sve mjere kako bi građanima Republike Srpske bilo omogućeno da nesmetano i demokratski ostvare svoja izborna prava.

Ambasador Fild je govorio o fokusu svog rada u BiH, te je istakao da će se naročito zalagati za provođenje ljudskih prava i sloboda, i to pravo na mirno okupljanje, izborno pravo i medijske slobode.

Na sastanku je bilo riječi i o zaključcima održanog Samita Evropske Unije i zemalja Zapadnog Balkana u Londonu u julu ove godine na kojem je odlučeno da će biti povećana ulaganja u zemlje Zapadnog Balkana, te da će ulaganjima biti obuhvaćeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.