Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održana edukativna predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća djece u saobraćaju

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 20. septembar 2018.

 

 Povodom realizacije akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo, dana 17.09., 18.09. i 20.09.2018. godine, u svim osnovnim školama, na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, održali su  edukativna predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća djece u saobraćaju.

Edukativna predavanja, čiji je cilj prikazivanje značaja i važnosti poštovanja saobraćajnih propisa, kao i ukazivanje na opasnosti koje prijete prilikom učestvovanja u saobraćaju, odslušalo je  oko 600  učenika prvih i drugih razreda.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom navedenih aktivnosti, s ciljem zaštite učenika i njihovog bezbjednog učešća u saobraćaju.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te prilagode brzinu kretanja uslovima puta, naročito na putnim pravcima kojima se kreću učenici, kao i u neposrednoj blizini školskih objekata.