Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Posjeta ministra Lavrova protekla u najboljem redu

| Banja Luka | Petak, 21. septembar 2018.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pobrinulisu se danas da obezbjeđenje posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj, prođe u najboljem redu i bez incidenata.

Povodom ove posjete, koja je održana na teritoriji gradova Istočno Sarajevo i Banjaluka, angažovano je više od hiljadu policijskih službenika, koji su još jednom pokazali da u stanju krajnje profesionalno obezbijediti i najveće skupove i posjete u Republici Srpskoj.

Ovim putem zahvaljujemo građanima Republike Srpske na strpljenju i saradnji po pitanju brojnih mjera koje su danas sprovedene, a kako bi posjeta prošla u najboljem redu.

Podsjećamo da je povodom ove posjete u Ministarstvu formiran Štab koji je bio zadužen za planiranje, kao i praćenje sprovođenja mjera prvog (najvišeg) stepena bezbjednosti koje su danas bile na snazi.

Naredba ozabrani saobraćaja za motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, na području grada Banja Luka i opštine Laktaši je na snazi do 21,00 časova, dok je naredba o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na snazi do 22,00 časova.