Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Hirotonija i ustoličenje vladike Dimitrija protekla bez bezbjednosnih incidenata

| Trebinje | Ponedeljak, 24. septembar 2018.

 

 

U Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, 23. septembra 2018. godine, njegova svetost patrijarh Irinej predvodio je Svetu arhijerejsku liturgiju tokom koje je u tron episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog uveden arhimandrit Dimitrije.

Hirotoniji i ustoličenju vladike Dimitrija pored brojnih drugih episkopa iz Srpske pravoslavne crkve, prisustvovali su i najveći zvaničnici ostalih vjeroispovjesti kao i brojne ličnosti iz političkog i javnog života Republike Srpske i Republike Srbije. Ustoličinju su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik zajedno sa predsjednicom Vlade RS, Željkom Cvijanović.

Policijska uprava Trebinje je angažovala adekvatan broj policijskih službenika koji su svojim trudom i zalaganjem izvršili uspješno obezbjeđenje svih štićenih ličnosti koje su boravile na teritoriji ove Uprave kako zbog prisustvovanja ustoličenju vladike Dimitrija tako i zbog održavanja predizbornih skupova za predstojeće izbore 07. oktobra 2018. godine.

Ustoličenje vladike Dimitrija je proteklo u najboljem redu, a policijski službenici ove Uprave su još jednom dokazali da stoje na usluzi građanima, te, da mogu da odgovore na sve bezbjednosne izazove.