Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije o borbi protiv organizovanog kriminaliteta i migrantskoj krizi

| Banja Luka | Srijeda, 26. septembar 2018.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas u Beogradu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem.

U fokusu ovog sastanka bila je zajednička borba protiv organizovanog kriminaliteta, a dosadašnja saradnja u ovom smislu ocijenjena je kao uspješna. Na sastanku je zaključeno da je razmjenom informacija i sprovođenjem zajedničkih akcija doprinijeli otkrivanju krivičnih djela, te procesuiranjem lica koja su počinila krivična djela organizovanog kriminaliteta.

Ministri Lukač i Stefanović su se saglasili da je u narednom periodu potrebno preduzeti i dodatne konkretne zajedničke mjere za uspješnije suprotstavljanje organizovanom kriminalitetu i organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u regionu.

Na sastanku dva ministra bilo je riječi i o migrantskoj krizi sa kojom se suočavaju i Republika Srpska i Srbija, te o mjerama koje se u ovom smislu preduzimaju. Sagovornici su se saglasili da problem migrantske krize prevazilazi rješenja koja može da pruži jedna država, te da je neophodan zajednički odgovor svih evropskih zemalja koje su pogođene migrantskom krizom.